Foto: DELFI

Trešdienas, 3. jūlija, vakarā Rīgas pierobežā, Dreiliņos, ar lepnu mielastu durvis vēra jauns azerbaidžāņu restorāns Baku, kuru jau pirmajā vakarā bija ieradušies novērtēt daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Kā vēsta restorāna pārstāvji, Baku ir Baltijas valstīs lielākais Azerbaidžānas virtuves restorāns un tajā ikviens varēs nobaudīt dažādus šī reģiona tradicionālos ēdienus.

Par Baku šefpavāra prasmēm varēja pārliecināties jau atklāšanas viesi - galdā tika celti gan  tradicionāli azerbaidžāņu salāti, gan šašliks un uzkodas, bet vakara kulminācijā ciemiņiem tika pasniegts mīklā iecepts plovs.

Tāpat Baku pirmā vakara viesiem bija iespēja baudīt Azerbaidžānas kultūras daili - tur uzstājās gan nacionālais deju ansamblis, gan tika demonstrētas citas tradīcijas, bet ar muzikālu priekšnesumu sanākušos priecēja dziedātāja Anmary.  

Starp restorāna atklāšanas viesiem bija arī daudzi ietekmīgi vīri - politiķi Dainis Turlais un Raimonds Vējonis, Latvijas čečenu kopienas līderis Bislans Abdulmuslimovs, bijušais premjers Valdis Birkavs un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!