Foto: F64
Ar trīs dienu ilgām svinībām pašā Vecrīgas sirdī, Mārstaļu ielā 2/4 vietā, Reiterna namā durvis vērusi Latvijas 1. rokkafejnīca, un šo svētku kulminācija bija sestdien, 11. februārī, kad uz jaunās kafejnīcas skatuves kāpa vairāki populāri Latvijas mūziķi.

Visu trīs rokkafejnīcu (Liepājā, Jūrmalā un Rīgā) idejas autori un saimnieki ir liepājnieki brāļi Raivo un Mareks Mediņi, un, pēc viņu vārdiem, šī rokkafejnīca būs "vieta, kur varēs ne tikai atpūsties, mieloties ar maltīti un baudīt mūziķu sniegumu, bet arī izzināt un izjust Latvijas mūzikas vēsturi".

Pateicoties Latvijas mūziķu un tai tuvu stāvošu ļaužu atsaucībai, Reiterna namā izvietotas neskaitāmas mūziķu relikvijas, vēstures liecības un fotogrāfijas. Ekspozīcijas nemitīgi tiks papildinātas un gluži kā Rīga nekad nebūs pabeigtas.

Latvijas 1. rokkafejnīcas trijos stāvos atrodas divas skatuves (Lielā skatuve ēkas otrajā stāvā un Mazā skatuve pagrabstāvā), trīs bāri (Klavieru bārs, Bungu bārs un Ģitāru bārs), Latvijas mūziķu Slavas zāle, veikaliņš Rock'n'bode un citas publiku saistošas vietas.

Lielās atklāšanas dienā uz rokkafejnīca skatuves kāpa Aivars Brīze, Fēlikss Ķiģelis, Ainars Virga, Olga Rajecka, Aija Andrejeva, Putnu balles dalībnieki, kā arī Rolands Ūdris ar Ilonu Balodi.

Savukārt publikas rindās bija daudzi populāri mūziķi un ar mūziku saistīti cilvēki - grupu Menuets un Jumprava dalībnieki, Andris Ērglis, Elita Mīlgrāve, Lauris Reiniks, Elita Patmalniece, moderno televīzijas talantu šovu varoņi un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!