Foto: F64
Jau 6. decembrī kinoteātros visā Latvijā būs skatāma režisora Māra Martinsona komēdija "Jaungada taksometrs 2", un par godu šim īpašajam notikumam visi aktieri un radošā komanda šonedēļ sanāca kopā uz līksmu pasēdēšanu.

"Jaungada taksometrs 2" ir turpinājums pērn iznākušajai Martinsona filmai, kas iekaroja pašmāju skatītāju simpātijas un atzinību. Galvenā – taksista Andreja – loma filmā uzticēta mūziķim un aktierim Laurim Reinikam.

Arī filmas otrajā daļā ir sapulcināta krāšņa taksometra pasažieru plejāde – gan aktierus, gan sabiedrībā zināmus ļaudis –, un viņi visi šonedēļ satikās "Innocent Cafe", lai atzīmētu filmas drīzo iznākšanu.

Svinībās piedalījās Baiba Sipeniece-Gavare, Valters Krauze, Nauris Brikmanis, Andris Bulis, Zane Dombrovska, Ieva Florence-Vīksne, Anna Lieckalniņa, Māra Sleja un Kozmens.

Pasākumu atklāja grupa "Dziļi violets", savukārt Valdis Melderis iepazīstināja sanākušus ar jau zināmajiem un arī jaunajiem filmas personāžiem. Tāpat arī priekšnesumu bija sarūpējis kolorītais Kozmens.

Filmas pirmās daļas turpinājums notiek Vecgada vakarā pēc gada, kad atkal tiek atskaitītas stundas līdz Jaunajam gadam. Filmas varoņu dzīvēs ir notikušas pārmaiņas. Andrejs (Lauris Reiniks) šo vakaru pavadītu kopā ar mīļoto Ilzi (Anete Krasovska), gaidot atbraucam viņas mammu, ja tikai Ilzei, gaidībās esot, visu laiku nerastos dažādas iegribas, kurām vajadzētu aizbraukt pakaļ. Andreja kaimiņš policists Jēkabs Garšiņš (Nauris Brikmanis) pirms gada nejauši iekļuvis pikantā fotosesijā un gada laikā ticis šantažēts, taču ar jaunās paziņas kosmetoloģes Annas (Anna Lieckalniņa) palīdzību atgriežas notikumu vietā, lai panāktu taisnību. Aiga (Zane Dombrovska), kas apņēmusies visu gadu ieturēt lielu distanci no vīriešiem, pēdējās stundās cenšas atrast spēku, lai atturētos vēlmei mesties simpātiskā Jāņa (Andris Bulis) apskāvienos. Visbeidzot izpalīdzīgais Andrejs savas labās sirds dēļ jau otro reizi nespēj atteikt Igoram (Valters Krauze) un neviļus kļūst par salaveci neparastā pasākumā, kas var mainīt ne tikai viņa paša, bet arī jaunās ģimenes nākotni. Filmā būs redzama arī vienmēr par dzīvi labāk zinošā Velta (Baiba Sipeniece-Gavare), kurai šogad ar pamācībām Aigai būs par maz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!