Foto: Mango

Aizvadītās nedēļas izskaņā par godu putras mēnesim tirdzniecības centrā Galleria Riga notika īpašs putras ēšanas tradīcijām veltīts pasākums, kuru plašā pulkā apmeklēja arī pašmāju populārās personas.

Tirdzniecības centrā notikušā pasākuma ietvaros AS Rīgas dzirnavnieks rīkoja putras gatavošanas un ēšanas sacensības, kurā tika noskaidroti titulu "Labākais putras ēdājs 2011" un "Labākā putras vārītājs 2011" ieguvēji.

Putras ēšanas sacensību finālistiem bija jāpagatavo sava īpašā putra, jādegustē un jāatšķir dažādi putru veidi, kā arī jāpārzina putru ēšanas ieradumi un ticējumi, bet putras ēdēju vērtēšana bija uzticēta profesionālai žūrijai, kurā darbojās Ufo, Vita Baļčunaite, Jana Kalniņa, Gundega Skudriņa, Ints Teterovskis (attēlā), Raimonds Bergmanis un citi.

Par labāko putras ēdāju sacensībās tika atzīta Gunita Pūga, bet starp vadošo restorānu pavāriem labākais putras vārītājs bija Tallink Hotel Riga šefpavārs Kārlis Visockis.

Putras ēdāju un putras vārītāju sacensības starptautisko putras dienu ietvaros Latvijā tika organizētas jau otro reizi, bet pasaulē putras dienas atzīmē visu oktobri. Šogad Latvijā notiekošās akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību tam, kādu uzturu ikdienā lieto bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!