Foto: Mango

Otrdienas vakarā Latvijas Nacionālā teātrī pulcējās spilgta latviešu mūziķu plejāde, lai izpildītu Arņa Medņa (attēlā) labākās melodijas insultu pārcietušajam komponistam veltītā labdarības koncertā Šodien ārā saulains laiks. Mednis pats vēl nezina, kad spēs atgriezties mūzikas apritē, taču ir gandarīts par kolēģu sniegumu.

"Koncerts man sagādāja ļoti pozitīvas emocijas. Es pat nevaru izcelt nevienu mākslinieku, kurš man būtu paticis vislabāk, jo visi uzstājās ļoti jauki," ar izklaides portālu Mango emocijās pēc koncerta dalās Mednis.

Zinot, ka viņam veltītajā labdarības koncertā piedalīsies tik daudz spilgtu latviešu mūziķu, Mednis jau nojautis, ka gaidāms kas grandiozs. "Es patiešām biju cerējis uz kaut ko izcilu, un mūziķi mani nepievīla," priecājas mūziķis.

Viņš pats gan baudīja koncertu tikai kā klausītājs, pēc katras dziesmas ceļoties kājās, lai paklanītos publikai.

Mednim koncerts bija lieliska iespēja satikties ar saviem kolēģiem no mūzikas pasaules, mākslinieks neskopojās ar autogrāfiem uz kompaktdiska Šodien ārā saulains laiks, kurā apkopotas Medņa komponētās un izpildītās dziesmas, un par spīti veselības problēmām koncerta noslēgumā kāpa uz skatuves, lai izteiktu pateicību mūziķiem un citiem atbalstītājiem.

Māksliniekam šī ir pirmā parādīšanās plašākā sabiedrībā pēc februāra beigās pārciestā insulta. Viņš neslēpj, ka joprojām nav pilnībā atkopies.

"Labāk jau paliek, bet līdz tam, lai būtu pilnīgi vesels, man vēl tāls ceļš ejams," stāsta komponists. Viņš atklāj, ka pāris dienas pirms koncerta viņam pēkšņi pamatīgi uzkāpis asinsspiediens, taču, par laimi, pēc zāļu iedzeršanas Medņa veselības stāvoklis atkal normalizējies.

Tomēr mākslinieks vēl nejūtas tik labi, lai pats varētu atgriezties uz skatuves, un diemžēl nevar paredzēt, vai tas viņam vispār vēl izdosies. "Nevaru zināt, kā tālāk būs ar manu veselību," nopūšas Mednis.

Koncertā, kurā piedalījās Ance Krauze, Amber, Linda Leen, Olga Rajecka, Anmary, Jānis Stībelis ar grupu, Igo, Normunds Rutulis, Uldis Marhilevičs, Rīgas Doma kora skolas zēnu koris, diriģents Mārtiņš Klišāns, senās mūzikas ansamblis Ludus un Kristaps Krievkalns ar grupu, kā arī Nacionālā teātra aktieri, tika vākti ziedojumi, kas tiks izmantoti arvien daļēji paralizētā komponista un džeza izpildītāja rehabilitācijai. Arī visa nauda, kas iegūta, pārdodot Medņa albumu, tiks ziedota komponista ārstēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!