Foto: LETA

Otrdien, 17. maijā, pasaulē tika atzīmēta Starptautiskā diena pret homofobiju un transfobiju, un Rīgā šajā dienā notika lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienības Mozaīka rīkots flešmobs.

17. maijs pasaules vēsturē iegājis ar to, ka šajā datumā 1990. gadā Pasaules Veselības organizācija izslēdza homoseksualitāti no starptautiskā slimību klasifikatora, bet, kā atklātā vēstulē Valsts prezidentam un citām amatpersonām norādījusi Mozaīkas valdes priekšsēdētāja Linda Freimane, Latvijā joprojām notiek mēģinājumi klasificēt homoseksualitāti kā slimību.

Lai vērstu sabiedrības uzmanību uz homofobijas problēmu Latvijā, otrdienas pievakarē pie Brīvības pieminekļa bija pulcējušies Mozaīkas pārstāvji, kuri piedalījās homoseksuāļu un viņu atblastītāju flešmobā jeb zibakcijā.

Aptuveni 30 košās drēbēs tērpušies cilvēki ar homoseksuāļu atribūtiku varavīksnes krāsās akcijas laikā sadevās rokās un izveidoja mīlestības simbolu - sirdi, bet flešmoba galvenais uzdevums bija aicināt uz dialogu par homofobiju pašmāju politiķus, reliģisko apvienību pārstāvjus, medijus un sabiedrību kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!