Foto: Privātais arhīvs
29 gadus vecā Tesa Holideja ir pati brangākā modele modes industrijā – viņa valkā amerikāņu XXL jeb 22. izmēra apģērbu, ir slavena, bagāta, pieprasīta, veiksmīga un laimīga, taču sievietei netrūkst arī skauģu un nelabvēļu.

Mazā Tesa (tolaik viņas uzvārds bija Manstera) - gluži tāpat kā visas meitenes deviņdesmitajos - jau kopš bērnības sapņoja kļūt par modeli, taču grūti bija atrast vēl nepiemērotāku figūru šai nodarbei.

Meitene dzimusi Misisipi štata pilsētā Lorelā, kur tolaik neviens nebija dzirdējis par tādu jēdzienu kā tolerance, tāpēc pusaudze visus skolas gadus par savām tuklajām formām tika nežēlīgi izsmieta.

"Man vajadzēja daudz laika, lai atgūtos pēc visiem bērnības pazemojumiem," neslēpj Tesa, tomēr viņa bija tik mērķtiecīga, ka turpināja ignorēt arī modeļu aģentūru pārstāvju izsmieklu un atraidījumus.

Gaidīt nācās ilgi, taču slava atnāca - 2011. gadā pēc piedalīšanās realitātes šovā Heavy (Tesa tobrīd strādāja par administratoru stomatoloģijas klīnikā) viņu pamanīja producenti un sāka izteikt piedāvājumus, protams, saistītus ar specifisko resnīšu modi.

Taču Tesai paveicās - pēdējos gados plus-size modeles ir nākušas modē, bet viņa bija pirmā, kas ar tādu augumu un svaru parakstīja profesionāļa kontraktu. Tagad gandrīz ikviens sevi cienošs žurnāls publicē foto arī ar tuklām sievietēm - tāds zināms reveranss "neideālajai" auditorijai.

2015. gada sākumā Tesas bildes parādījās prestižajā žurnālā Vogue, viņa ir laimīgi precējusies, audzina septiņus gadus vecu dēlēnu un tiek godināta kā "numur viens starp visām pasaules plus-size modelēm".

"Šķiet, ka tas viss notiek nevis ar mani, bet ar kādu citu. Es joprojām esmu tā 13 gadus vecā meitene no Misisipi, kurai nemitīga teica, ka viņa nav pietiekami laba. Nekad nedomāju, ka nonākšu tur, kur šobrīd esmu," kādā intervijā teikusi resnīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!