Foto: Reuters/Scanpix
Krievu supermodele Natālija Vodjanova (attēlā), atbildot uz jautājumu par modeļu pārmērīgo tievumu, paziņojusi, ka labāk būt "kārnai" nekā resnai.

Trīsdesmit gadus vecā modele, kura šobrīd dzīvo Lielbritānijā, šādi izteikusies diskusijā par veselīgu ķermeņa izskatu, kas tika sarīkota Vogue 2012 festivāla ietvaros Londonā. 

Kā vēsta izdevums The Telegraph, trīs bērnu māmiņa Vodjanova kopā ar citām slavenām modelēm – Lilī Koulu, Evu Hercigovu un Džordanu Dannu - savas profesijas pārstāvju tievumu apsprieda, atbildot uz Vogue modes direktora Kalgari Avansino jauntājumu.

"Nav noliedzams, ka modeles ir ļoti tievas, no viņām to sagaida, viņas ir tievākas nekā 99,9 procenti pārējās sabiedrības. Kāds varētu būt jūsu vēstījums par šo jautājumu?"

Eva Hercigova atbildēja, ka modeles vienkārši ir piedzimušas ar slaidu augumu. Savukārt Vodjanova, kura vada labdarības organizāciju palīdzībai maznodrošinātiem Krievijas bērniem, piebilda, ka viņas fonds arī cīnās pret sabiedrības aptaukošanos.

Modele, kuras augums ir 176 centimetri, ķermeņa parametri 86,5-61-86,5, bet svars – tikai 52 kilogrami, sacīja: "Bērni, kas ir pārāk resni, nedrīkstētu dzīvot kopā ar saviem vecākiem."

Viena no pasaulē vislabāk apmaksātajām modelēm arī atklāja, ka jau piecus gadus ievēro asinsgrupu diētu, kas viņai ieteikta, lai novērstu problēmas ar kuņģi.

Vodjanovai arī dzemdības nav apgrūtinājušas slaidās līnijas saglabāšanu – savulaik viņa parādījās modes nama Givenchy skatē Viktorijas un Alberta muzejā tikai trīs dienas pēc dēla Viktora piedzimšanas.

Līdzīgi kā Vodjanova 2009. gadā izteicās supermodele Keita Mosa: "Nekas neliek justies tik labi, kā tievs augums." Toreiz šie vārdi izpelnījās sabiedrības nosodījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!