Foto: Twitter.com/lilearthangelk
20 gadus vecā amerikāniete Keilīna Varda pāris dienās savākusi vairāk nekā 700 tūkstošus ASV dolāru krūmāju savvaļas ugunsgrēku postītajai Austrālijai. Jaunā sieviete, kura pati sevi nodēvējusi par kailo filantropi, ļaudīm apmaiņā pret ziedojumiem sūta savas plikbildes.

Keilīna, kura kopš pagājušā gada augusta strādā par kailfoto modeli, ziedojumu akciju sociālajos tīklos aizsākusi 4. janvārī. Amerikāniete paziņojusi, ka nosūtīs savu plikbildi ikvienam, kurš kādai no viņas uzskaitītajām labdarības organizācijām noziedos vismaz desmit ASV dolāru un to spēs apliecināt.

Modeles ieraksts (tas apskatāms šeit) tviterī izpelnījies vairāk nekā 82 tūkstošus retvītu un vairāk nekā 200 tūkstošus "patīk". Lai apliecinātu savu vārdu patiesumu, Kelīna ierakstu arī papildinājusi ar pikantu foto, kurā viņa iemūžināta kaila.

Tās pašas dienas vakarā, kad Kelīna uzsāka akciju, viņa ziedojumos jau savāca ap 7000 ASV dolāru. Interese par modeles kailfoto ir milzīga un turpina pieaugt. Atkailināšanās, kā zināms, ir viena no iedarbīgākajām metodēm, kā pievērst sabiedrības uzmanību, un viss liecina par to, ka Keilīna uzgājusi zelta āderi.

"Es pati noziedoju 1000 ASV dolāru. Man bija visai ievērojams sekotāju skaits, tobrīd ap 30 tūkstošiem, un es iedomājos, ka daudzi no viņiem labprāt iesaistītos un ziedotu," izdevumam "The Guardian" pastāstījusi modele, kura pati 2018. gadā piedzīvojusi savvaļas ugunsgrēku postažu Kalifornijas štata ziemeļos.

Keilīnas akcija kļuvusi par virālo sensāciju, un sieviete aprēķinājusi, ka viņai ziedojumos jau izdevies savākt vismaz 700 tūkstošus dolāru.

"Man ir meitene, kura veic analīzi, un viņa ir aprēķinājusi, ka es minūtē privātajās ziņās saņemu ap desmit apliecinājumu par ziedojuma veikšanu. Un tā ir summa, pieļaujot, ka katrs ziedo vismaz desmit dolāru, nevis vidējo summu, jo ir arī bijuši tādi, kas noziedojuši piecus tūkstošus. Tāpēc man ir sajūta, ka kopējais ziedojumu cipars ir vēl lielāks," norādījusi kailā filantrope.

Tiesa, lai gan daudzi slavējuši modeles radošo piegājienu un drosmi, medaļai ir arī sava ēnas puse. Tā, piemēram, "Instagram" bloķējis pieeju viņas foto blogam. Tāpat arī Keilīna regulāri saņem pārmetumus un sašutuma pilnas ziņas.

Jau vēstīts, ka savvaļas ugunsgrēkos Austrālijā gājuši bojā vismaz 25 cilvēki un nopostīti 2000 māju. Izdeguši aptuveni 60 tūkstoši kvadrātkilometru zemes – platība, kas ir tikai nedaudz mazāka par Latvijas teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!