Foto: Gigi Wu/Facebook

Pasauli šonedēļ pāršalca ziņa, ka 36 gadu vecumā traģiski bojā gājusi taivāniešu tūrisma entuziaste un sociālo tīklu zvaigzne Gigi Vu, kura atpazīstamību bija iemantojusi ar fotografēšanos bikini sasniegtajās kalnu virsotnēs. Sievietes nāve satriekusi daudzus, kuri ar interesi sekoja līdzi viņas piedzīvojumiem.

Vu, kura publiskajā telpā tika dēvēta par "bikini alpīnisti", viena pati bija devusies vairāku dienu ilgā pārgājienā Taivānas Jušanas Nacionālajā parkā. Sieviete iekrita aizā un 19. janvārī pati sazinājās ar glābšanas dienestiem. Viņa pastāstīja, ka nokritusi no aptuveni 20 metru augstuma un guvusi smagus ievainojumus, kuru dēļ pati saviem spēkiem nespēj pārvietoties.

Jau vēstīts, ka slikto laika apstākļu dēļ glābēju helikopters vairākkārt nespēja sasniegt nelaimes vietu, un palīgā tika sūtīta kājāmgājēju glābšanas komanda. Pirmdien alpīniste tika atrasta mirusi. Tā kā iepriekšējā naktī gaisa temperatūra bija nokritusies līdz ūdens sasalšanas robežai, tiek pieļauts, ka Vu mirusi no hipotermijas.

Vu atpazīstamību dzimtajā Taivānā un sociālajos tīklos bija iemantojusi, pateicoties fotogrāfijām, kurās viņa bikini iemūžināta dažādās virsotnēs. Intervijās vietējiem medijiem pērn sieviete stāstīja, ka šis hobijs radies pirms vairākiem gadiem pēc kādām zaudētām derībām.

Lai gan dažiem šāda izrādīšanās peldkostīmā varētu šķist vieglprātīga, Vu bija ļoti pieredzējusi un profesionāla alpīniste.

Tā, piemēram, intervijās sieviete atklājusi, ka pērn kāpšanai kalnos viņa atvēlējusi aptuveni trešdaļu gada jeb 127 dienas.

Savas dzīves laikā Vu bija pievarējusi gandrīz visas Taivānas augstākās virsotnes. Tiesa, kā vēsta mediji, sieviete vairākkārt bija guvusi dažādus ievainojumus, tomēr tas viņu neatturēja sasniegt arvien jaunas kalnu nogāzes.

Kā liecina Vu sociālajos tīklos publiskotā informācija, arī nesenajos Ziemassvētkos viņa bija devusies kārtējā pārgājienā. Alpīniste tā laikā bija guvusi ievainojumus un virtuālajā vidē vēlāk atrādīja foto, kurā iemūžinātas viņas apskrāpētas, brūcēm klātās kājas.

Pēc Vu traģiskās nāves ģimene slēgusi viņas "Instagram" foto blogu, kurā varēja sekot līdzi sievietes gaitām.

Alpīnistes "Instagram" profilā izplatīts paziņojums, ka visi iepriekš publicētie foto nonāks arhīvā un pēc bērēm viņas piemiņai foto blogs tiks atkal atvērts publiskai apskatei. Līdzjūtību Vu tuviniekiem, draugiem un atbalstītājiem paudis arī "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!