Foto: LETA

Šovā Okartes skatuve plašu atpazīstamību guvušie jaunie skatuves mākslinieki Sandija Vīgante un Kašers savu neprātīgo slavu izmanto ne tikai, lai kaldinātu panākumus šovbiznesā, bet arī lai informētu sabiedrību par lietderīgām lietām.

Trešdien, 23. maijā, Okartes skatuves dalībnieki kopā ar citiem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem devās uz Pierīgā esošo Ķiviļurgu, lai piedalītos inovatīvā upju pašattīrīšanās spēju palielināšanas projektā.

Projekta Liec upē akmeni! ietvaros upītes ūdeņos tika iegremdēti vairāki akmeņi - tie ūdenī tiek izvietoti tā, lai, veidojot straujteces un piesaistot papildu skābekli, palielinātu upes pašattīrīšanās spējas. 

Šāda akmeņu plānveida gremdēšana ir mehānisms, kā cilvēks, uzlabojot upju dabiskās funkcijas, spēj palīdzēt upēm pašattīrīties, saglabāt to dzidrumu, un nodrošināt tajās lielāku bioloģisko daudzveidību.

Kopā ar Okartes skatuves spilgtākajiem dalībniekiem, kuri jau šova laikā izcēlās ar dažādām radošām idejām, Ķiviļurgas krastos akmeņus cilāja un gremdēja arī friziere Binnija Ārberga, spēkavīri Agris un Ivars Kazeļņiki un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!