Foto: DELFI
2. oktobrī Dailes teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvoja iestudējums "Trīs draugi" Regnāra Vaivara režijā. Mākslas notikumu, kā arī nelielu saviesīgu sanākšanu pēc tā, pagodināja arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki.

Izrādes pamatā ir režisora Regnāra Vaivara luga, kas tapusi, iedvesmojoties no slavenākā Ēriha Marijas Remarka romāna ar tādu pašu nosaukumu. Tas ir aizkustinošs stāsts par trim jauniem cilvēkiem, kas, pārcietuši Pirmā pasaules kara šausmas, mēģina atgūt dzīvi. Darbs vēsta par Robertu, Gotfrīdu un Otto, kuri pārtiek no dauzītu automašīnu pārdošanas, bet atpūšas – krogos un pērkamu sieviešu sabiedrībā, kavējoties sāpīgās pagātnes atmiņās. Mirklī, kad šķietami nekas vairs nespēj piešķirt dzīvei jēgu, Roberts satiek Patrīciju. Par spīti sāpēm un slimībai, viņa draugiem iemāca ne vien rast iekšējo spēku dzīvot šeit un tagad, bet arī pieņemt visu lietu gaistošo dabu.

Pirmizrādi apmeklēja gan bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš ar pavadoni, gan cita eksprezidenta, Raimonda Vējoņa, kundze Iveta. Tāpat klāt bija virkne uzņēmēju, bijušais politiķis Atis Slakteris, bijušais premjers Aigars Kalvītis, kultūras aprindu ļaudis, protams, kultūras ministrs Nauris Puntulis ar sievu un daudzi citi teātra cienītāji.

Trīs draugu lomas izrādē atveido aktieri Lauris Dzelzītis, Andris Bulis un Gints Grāvelis, savukārt Patrīcijas lomā ir Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kuri saviesīgo pasēdēšanu baudīja kopā ar pirmizrādes viesiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!