Foto: Reuters/Scanpix

Lai gan parasti tiek uzskatīts, ka dažādas seksa rotaļlietas top ļoti slepenos un diskrētos apstākļos, kāda ķīniešu kompānija - Ningbo Yamei no Džejaņas provinces – labprāt ļāva preses fotogrāfiem ielūkoties procesā, kā top daudzu vīriešu iecienītās piepūšamās sievietes.

Kompānija ar piepūšamo sieviešu ražošanu sākusi nodarboties vien pirms trim gadiem, bet, tā kā pieprasījums ir ārkārtīgi liels, šajā laikā tā strauji attīstījusies un šobrīd ražo jau trīspadsmit dažādus leļļu paveidus.

2011. gadā tā izgatavojusi vairāk nekā 50 000 piepūšamo sieviešu, kuru vidējā cena ir 100 juaņi (aptuveni 8,5 lati). 15 procenti saražotās produkcijas tiek eksportēti uz Japānu, Koreju un Turciju, bet vairums piepūšamo sieviešu paliek savā dzimtenē.

Kā atzīst kompānijas pārstāvji, vislielākā vērība mūsdienās jāpiešķir pat nevis materiālam, bet gan autentiskam izskatam. Agrāk, astoņdesmitajos gados, lelles gatavoja no gumijas vai vinila (ar veselībai bīstamo vinila hlorīda piemaisījumu), tāpēc tās varēja saplīst pēc dažām lietošanas reizēm. Turklāt arī pēc "sejas" tās nevarēja atšķirt - vīrietis, sieviete vai robots.

Turpretī tagad piepūšamo sieviešu cienītāji ir izlepuši - viņiem, lai gūtu maksimālu baudu, nepieciešami dažādi sieviešu tipi, ar parūkām un stikla acīm. Arī materiāls, no kā lelles gatavo, ir mainījies, un lielākoties tās ražo no lateksa, kas pats par sevi nav toksisks.

Lai gan daudzviet pasaulē ļoti populāras ir īpašas sacensības - peldēšana uz piepūšamajām sievietēm, vairumā gadījumu lelles tiek izmantotas seksuālo vēlmju apmierināšanai. Cilvēki, kuriem ir patoloģiska tieksme uz mīlestību pret nedzīviem priekšmetiem, tiek uzskatīti par slimiem ar tādām parafīliju formām kā pigmalionisms, galatejisms vai agalmatofīlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!