Foto: DELFI

Leģendārās grupas Credo solists GuntisVeits (attēlā) izstrādājis savu unikālo diētu, ar kuras palīdzību dienā iespējams atbrīvoties no vesela kilograma, ēdot tādas lietas kā desa, šokolāde un skābēti gurķi.

"Man ir sava, ļoti efektīva notievēšanas metode - kad tuvojas kāda lielāka koncerttūre, kādu laiciņu pirms tās ievēroju paša izdomātu diētu, kura ir līdzvērtīga ēšanas pārtraukšanai," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Veits.

Diēta esot ļoti iedarbīga, un kilogrami zūd ik dienas, pie tam, to ievērojot, nav jāmokās, zelējot dārzeņus, bet iespējams patiesi gardi panašķoties.

"Pamatprincips - ne tik daudz skatīties, ko ēd, bet gan pievērst uzmanību daudzumam un ēdiena svaram. Dienā drīkst apēst 200 gramus pārtikas - pilnīgi vienalga ko. Ideāls tandēms - nedaudz šokolādes kopā ar desu, jo tādējādi tu esi dabūjis gan garšīgu sāļo, gan saldo.

Vēl var uzkost kādu skābētu gurķīti virsū, apēst nelielu maizes šķēlīti. Galvenais, lai tas viss kopā nesver vairāk kā 200 gramus," paša izdomāto diētu raksturo mūziķis.

Ilgākais laiks, kuru māksliniekam izdevies izturēt, ievērojot savdabīgo diētu, ir nedēļa - tās laikā viņš atbrīvojies no septiņiem kilogramiem.

"Pie mana svara dienā iet nost apmēram kilograms. Pirmā diena ir ļoti traka, otrajā paliek jau labāk, bet trešā ir pavisam laba. Sajūtas superīgas - var uzvilkt tās drēbes, kurās iepriekš nevarēja tikt," iedrošina mākslinieks, kuram šo diētu ieturēt nākas pirms koncertiem, lai atkal tiktu iekšā skatuves apģērbā.

Guntis Veits ikdienā labprāt gatavo pats - viņam garšo dažādi ēdieni, un cilvēki, kuriem viņš gatavojis, pat aicinājuši viņu darbā par privāto pavāru. Mūziķa specialitāte ir zivis. Tā kā Veits ir kaislīgs makšķernieks, grillētas, ceptas un kūpinātas zivis viņa galdā tiek celtas bieži.

"Mans lielākais loms ir 49 kilogramus smags sams. Garumā viņš bija apmēram tāds kā es - tas bija pagājušogad Spānijā. Šogad atkal braukšu uz turieni," skaidro Veits, atklājot, ka milzu samam paveicās - pēc fotosesijas kopā ar makšķerniekiem, tas tika atkal palaists ūdenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!