Foto: Vida Press
Londonas plastiskais ķirurgs Patriks Maluči no zinātniskā viedokļa izskaitļojis ideālu krūšu īpašnieci, un tāda ir 34 gadus vecā britu modele, aktrise un televīzijas personība Kellija Brūka (attēlā).

Pie šāda secinājuma Londonas koledžas Universitātes klīnikas ķirurgs nonācis, izmantojot formulu, ko ieguvis pēc vērienīgas socioloģiskās aptaujas rezultātiem.

Kā vēsta ārvalstu mediji, ar šīs formulas palīdzību ir izskaitļota ideāla krūtsgala atrašanās vieta, saskaņā ar kuru 45 procenti krūts atrodas virs krūtsgala līnijas, bet 55 procenti - zemāk. Tieši tā, pēc daudzu domām, ir jāizskatās ideālai modelei.

Maluči veiktajā pētījumā tāpat teikts, ka ideālā variantā krūtsgalam ir jābūt vērstam uz augšu 20 grādu leņķī, veidojot tā saukto "mānīgās krūts" efektu. Līdz ar to Maluči ir pārliecināts, ka par ideālām krūtīm sabiedrība uzskata tieši šādas proporcijas.

Lai to pierādītu, viņš aptaujāja 1300 cilvēkus, kuriem no daudziem matemātiski precīziem variantiem lika noteikt, viņuprāt, skaistāko.

87 procentu respondentu par ideālu atzina proporciju 45:55, kas ir Kellijas Brūkas krūtīm, bet, piemēram, Britnijas Spīrsas krūtis (proporcija 50:50) piesaistīja vien deviņus procentus dalībnieku, savukārt Lindsija Lohana (55:45) un Rianna (35:65) - tikai divus procentus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!