Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pēdējos gados ceļotājus īpaši vilina pamestas un nereti arī visai spocīgas vietas, par kurām daudzi tipiskie tūristi neko nemaz nenojauš. Par vienu no šādām slēptajām pērlēm Vjetnamā tiek uzskatīts "Ho Thuy Tien" ūdens atrakciju parks netālu no Hue pilsētas. Šeit vēl ne tik sen atpakaļ kūsāja dzīvība, bet nu visapkārt virmo aizmirstība, un arī laika zobs devis savu artavu.

Kā vēsta ārzemju mediji, parks, kas atrodas pie Thuy Tien ezera, tika atvērts 2004. gadā, bet darbojās tikai neilgu brīdi.

Pēc krāšņās un pompozās atklāšanas tas dažus gadus vēlāk klusiņām, bez liekām ceremonijām nezināmu iemeslu dēļ tika slēgts un tā arī nekad vairs savas durvis apmeklētājiem nav vēris.

Tiesa, pēdējos gados ūdens atrakciju parku iecienījuši tūristi, kuri apceļo dažādas pamestas vietas un pilsētas. "Ho Thuy Tien" ir ļoti pateicīga vieta, kur ar acīm izbaudīt diženību, kas grimst aizmirstībā un pārvēršas pīšļos.

Parks pamazām aizaug – to pārņem daba. Savukārt par to, ka šeit agrāk saimniekojuši cilvēki, joprojām liecina salauztas atrakcijas, aizsērējuši baseini, laika zoba apskādēti ūdens slidkalniņi un grafiti zīmējumi visās iespējamajās vietās.

Kā liecība par šīs vietas agrāko varenību parka centrā joprojām slejas krietni aplupis milzu pūķis, kurā iespējams ieiet arī cilvēkiem. Tas veidots kā iespaidīgs akvārijs ar trim stāviem. Turpat netālu atrodams arī amfiteātris, kuru savulaik pieskandināja līksmība un dzīvesprieks.

Pamesto izklaides parku iecienījuši arī fotogrāfi, un ārzemju bilžu aģentūrās šopavasar publiskoti jaunākie foto, kas ļauj novērtēt, kādā stāvoklī šobrīd ir šī vieta. Tiek ziņots, ka parks tūristu vidū iemantojot arvien lielāku popularitāti un pamazām kļūstot par tikpat ierastu apskates objektu kā vietējie kultūrvēsturiskie pieminekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!