Foto: Privātais arhīvs
Būvuzņēmēja Valda Kalnozola meita Katrīna (attēlā), kura savu skaitumu un daili demonstrējusi arī pikantās fotosesijās latviešu populārākajos vīriešu dzīvesstila žurnālos, ikdienā savam ķermenim un skaistuma uzturēšanai velta īpašas rūpes.

"No rīta vienmēr ieeju auksta dušā un seju noskaloju ar ledusūdeni, lai asinis sāktu labāk cirkulēt. Šis rituāls arī dod daudz labāku tonusu visai dienai, nekā kafija. Pusstundu pirms brokastīm izdzeru lielu glāzi citronūdens, kā arī dienas laikā cenšos uzņemt pietiekami daudz šķidruma," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj jaunā sieviete.

Lai saglabātu veselīgu sejas ādu, Katrīna seko līdzi tam, ko ēd. Viņas ēdienkartē ir uzturvielām bagāta pārtika, kā arī sezonālie, Latvijā augušie produkti, kuros ir daudz vitamīnu.

Zemeņu laiks viņai ir vismīļākais - Katrīna tās pagatavo visdažādākajos veidos, gan kā sejas masku, gan kā smūtiju. Tvirtai sejas ādai viņa uzņem omega taukskābēm bagātus ēdienus - zivis, riekstus, avokado. Viņa nekad nav smēķējusi un pēc iespējas retāk lieto alkoholu.

"Sejai lietoju Bioderma produkcijas ūdeni, putas un augļskābju serumu, kas manai ādai arī liekas vispiemērotākie. Pēc sejas attīrīšanas, lai izvairītos no ādas priekšlaicīgas novecošanās, vasarā lietoju pūderi ar SPF 50. Reizi mēnesi veicu augļskābju pīlingu vai skābekļa procedūru, pēc kuras āda ir samtaina un novērš ādas novecošanos," atklāj Kalnozola.

Katrīna ļoti daudz sporto - dejo, skrien, brauc ar velosipēdu, peld un rītu sāk ar jogu, kura viņai palīdz nostabilizēt prātu un ķermeni, kā arī iegūt lokanību.

"Cilvēks ir tik jauns, cik lokans viņš ir. Es neciešu jebkādu sāpi vai diskomfortu ķermenī, tādēļ man ir ļoti svarīgi vienmēr justies labi un izbrīvēšu laiku, lai parūpētos par sevi un savu ķermeni. Svarīgi arī ieklausīties ķermenī - tas ir ļoti gudrs, jo dažkārt, labu gribot, mēs pārcenšamies un nodarām sev pāri. Vienmēr jāatrod balanss.

Reizi mēnesi veicu sporta masāžu, gadās, ka savelk muskuļus un pašas spēkiem nevaru atslābināties, kā arī masāžas pēcsajūtas ir fantastiskas - caur ķermeni strāvo enerģija, nav blokāžu.

Vēl ik pa laikam veicu ķermeņa pīlingu, sajaucot kafijas biezumus ar avokado eļļu, neviens dārgais produkts nestāv klāt šim mājās viegli pagatavojamajam pīlingam.

Vēl varu ieteikt vasarā iebirst jūras ūdenī līdz viduklim un skriet paralēli krastam, kas ir alternatīvs Aqua cycling sporta veidam, kurš jau ir ieguvis milzu popularitāti Amerikā.

Šādi skrienot uzlabojos asinscirkulācija, sirds nostiprinās, muskuļi vienlaikus tiek masēti un nodarbināti, kā arī kalorijas patērējas daudz vairāk, nekā vienkārši skrienot," savos skaistuma padomos dalās Katrīna.

Kalnozolas zelta likums, kuru jau gadiem viņa ievēro - tikai ārkārtas gadījumā fēnot matus. Viņa stāsta, ka nekādas problēmas nesagādā aiziet arī uz dārgu restorānu ar mitriem matiem, turklāt, savu galvas rotu viņa nekad nav krāsojusi.

"Mans mīļākais produkts, ko arī izmantoju ikdienā, ir Maroccan Oil. Diemžēl, Latvijā vēl neesmu to redzējusi, bet Amazon.com var ērti pasūtīt. Ļoti svarīgi arī ir tikko mazgātus matus nerīvēt ar dvieli un ķemmēt tikai tad, kad jau ir nedaudz sausi.

Ķemmes izvēle arī ir ļoti svarīga. Lietoju suku ar dabīgajiem sariem, kas neplēš matus. Mati mirdz, ja uz nakti tajos ieliek kokosriekstu eļļu un aptin ar siltu dvieli. Apmeklējot pludmali, matos iesmidzinu Clarins Sun Care Spray ar SPF. Tas pasargā no saules stariem, neļaujot matiem palikt sausiem un novārgušiem. Lietoju arī silīciju un B grupas vitamīnus, lai mani mati un nagi būtu stipri.

Ķermenis ir mūsu templis, kas sargā garu un atbild par mūsu labsajūtu, tādēļ ir ļoti svarīgi to uzturēt pēc iespējas labākā kārtībā," noslēgumā piebilst Katrīna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!