Foto: DELFI

Pazīstamās psihoterapeites Ainas Poišas izteikumi par to, ka fitnesa modelēm ir problēmas ar sievišķību, radījuši tautas asu pretreakciju sociālajos tīklos. Ainai nepiekrīt gan pašas fitnesa skaistules, gan vīrieši, kuri dalās ar šo ziņu sociālajos tīklos, mudinot meitenes neklausīties šajos tekstos un turpināt trenēties.

"Kas viņa par eksperti, lai par to spriestu. Katrs izskatās, kā viņš grib. Un jūtas labi savā ķermenī. Manuprāt vairāk būtu jāuztraucas par liekā svara pārdozēšanu," savu sašutumu par psihoterapeites izteikumiem portālā Facebook pauž sportiskā Paula Freimane, kura regulāri priecē savus sekotājus ar skaisti muskuļotā auguma bildēm un mudina meitenes uz treniņiem.

Interesanti, ka par spīti stereotipam, ka trenētu meiteņu augumi esot puišiem mazāk tīkami par apetītelīgām formām, tieši puiši ir tie, kuri nebaidās publiski paust savu viedokli, aizstāvot fitnesa meitenes un aicinot turpināt trenēties.

"No kura laika uzturēt sevi formā skaitās tikai vīriešu lauciņš!? Viņai laikam liekas, ka īstā sievišķība slēpjas tajās, kuras, atnākot mājās, čīkst, ka viņai besis, jo sēž uz stulbas ūdens diētas, regulāri jāklausās, ka nav ko vilkt, jo neko jau nevar uzvilkt, ēst negatavo, jo pašai tak nedrīkst ēst un vispār - visa diena bija tik smaga, ka vakara atkal sāp galva!

Man domāt, ka vairākums vīriešu tikai priecājas, ka izzūd tāda veida sievišķība. Tā ka meitenes - droši turpiniet vingrot un piedalieties visos bikini konkursos," neņemt galvā Ainas teikto mudina Edgars Sudrabs. Meitenes iedvesmot sportam cenšas arī treneris Ivo Eglītis.

"Es vispār nesaprotu, kā var nosaukt sievieti, kura ne tikai spējīga savest kārtībā savu augumu, bet arī simtiem, tūkstošiem cilvēku priekšā iziet uz skatuves un parādīt sevi, par nepārliecinātu. Priecājusies ms. Psiholoģe būtu, ka arvien vairāk cilvēki sāk strādāt pie sava auguma ikdienā," sašutis ir treneris Ivo Eglītis.

Viņam pievienojas arī citi puiši, retoriski jautājot - vai labāk nokareni dibeni un tirgus tantes ar lielām rokām? Daļa sociālo tīklu lietotāju spriež, ka populārā cilvēku pazinēja ar sportu laikam pati būšot uz "jūs".

Ar ziņu dalījušies un diskusijā iesaistījušies jau simtiem sociālo tīklu lietotāji. Interesanti, ka liela daļa no viņiem ir tieši vīrieši, kuri mudina meitenes turpināt trenēties, jo pretēji aizspriedumiem, latviešu puišiem fitnesa modeles pat ļoti patīkot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!