Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 29. novembrī, Filipīnu salā Lusonā norisinājās skaistumkonkursa Miss Earth 2014 fināls, un tajā triumfēja mājiniece – 20 gadus vecā filipīniešu studente Džeimija Herela (attēlā).

Konkursa pēdējā etapā Džeimijai pajautāja, kā viņa varētu palīdzēt atrisināt globālās sasilšanas problēmu, uz ko meitene atbildēja, ka viņas galvenais mērķis ir apmācīt bērnus un izstāstīt viņiem, kā aizsargāt planētu, jo "bērni - tā ir mūsu nākotne".

Savā pieteikuma anketā uzvarētāja bija teikusi, ka ir ļoti strādīga un ka viņai patīk ceļot. "Ja dzīve tev piedāvā citronu, vajag no tā pagatavot limonādi, jo dzīve mums ir tikai viena, un vajag to pieņemt ar paceltu galvu un starojošu smaidu," teikusi Džeimija.

Fināla četriniekā bez Mis Zemes bija iekļuvušas arī amerikāniete Andrea Neu (viņa saņēma titulu Mis Gaiss), Maira Aleksandra Rodrigesa no Venecuēlas - Mis Ūdens, kā arī krieviete Anastasija Trusova - Mis Uguns.

Saskaņā ar konkursa nolikumu tas notika vairākos etapos, un konkursa pusfinālam tika izvirzītas 16 meitenes (kopā piedalījās skaistules no 85 pasaules valstīm un reģioniem).

Latviju šajā konkursā pārstāvēja 22 gadus vecā rīdziniece Alise Feldmane, kura šī gada jūlijā konkursā Mis un misters Latvija 2014 ieguva titulu Mis Foto. Pasaules mērogā Alise netika nenovērtēta.

Konkurss Miss Earth notiek kopš 2011. gada, un līdzās konkursiem Miss World un Miss Universe tiek uzskatīts par vienu no trim prestižākajiem skaistumkonkursiem pasaulē.

Divas reizes šajā konkursā uzvarējušas Filipīnu un Venecuēlas skaistules, un jaunā Mis Zeme savu kroni saņēma no pagājušā gada uzvarētājas - venecuēlietes Alīzas Henrihas - rokām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!