Foto: Vida Press

14. decembrī Londonas izstāžu centrā ExCeL notiks jau 64. skaistumkonkursa Miss World fināls, un skaistules no 124 pasaules valstīm un reģioniem jau ieradušās, lai atrādītu sevi visā krāšņumā.

Programmā pirms fināla paredzēti sporta un labdarības pasākumi, talantu demonstrēšana, vairākas modes skates, izbrauciens pa Temzu, debates Oksfordā un daudzi citi pasākumi.

Viena diena bija veltīta arī atvadām no titula "Mis Hondurasa" īpašnieces Marijas Hosē Alvadaro, kurai bija jāpiedalās konkursā, taču īsi pirms izbraukšanas uz Londonu viņa tika nogalināta. Cita meitene no Hondurasas viņas vietā nav izvēlēta.

Savukārt Krievijas pārstāve pēdējā brīdī tika nomainīta. Saskaņā ar noteikumiem konkursa Mis Krievija uzvarētāja piedalās gan Miss World, gan Miss Universe konkursos, taču, tā kā starp tiem abiem ir neliela laika atstarpe, Krievijas pirmā skaistule brauks uz Miss Universe, bet uz Londonu devusies titula "Vicemis Krievija" ieguvēja Anastasija Kostenko (attēlā).

Lietuvu konkursā pārstāv 21 gadu vecā Agne Kavaliauskaite no Viļņas, no Igaunijas neviens nav atbraucis, bet Latviju pārstāv 19 gadus vecā Liliana Garkalne, kura aprīlī tika kronēta par "Mis Latviju".

Pirmo reizi konkursā Mis Pasaule piedalīsies skaistules no Čadas un Santomes un Prinsipi, un zīmīga ir arī Mjanmas pārstāves atgriešanās, jo šīs valsts pārstāves konkursā nebija piedalījušās kopš 1960. gada.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā par pasaulē skaistāko sievieti tika kronēta Megana Linna Janga no Filipīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!