Foto: DELFI

Sestdien, 12. maijā, viesnīcā Elizabete Hotel tautai tika atklātas pirmā Latvijas omīšu skaistumkonkursa Vecmāmiņa 2012 dalībnieces – kopā tajā startē 22 brīnišķīgas sievietes vecumā no 38 līdz 72 gadiem.

Dalībnieces nāk no dažādām Latvijas malām, un katrai ir savs krāšņs dzīvesstāsts, kas atklāj skaistus, neticamus, aizkustinošus un pat traģiskus momentus.

Konkursa fināls norisināsies jau 5. augustā, un uzvarētājai tiks īpašs majestātiskais kronis, kurš izgatavots pēc 18. gadsimtā Sanktpēterburgā valdošās ķeizarienes Fjodorovnas kroņa parauga, kas vēsturiski asociējas ar Romanovu dinastijas valdīšanas laiku. 

Konkursa uzvarētāja tiks arī pie iespējas pārstāvēt pārstāvēt Latviju starptautiskā arēnā - konkursā Grandma Universe 2013, kas notiks nākamā gada janvārī Bulgārijā, bet zemāk DELFI Izklaide piedāvā iepazīties ar visām 22 kandidātēm.

Iveta Kaufmane

Lai gan jau vecmāmiņas lomā, Iveta pārsteidz ar jauneklīgu izskatu. Par to nav nekāds brīnums – Ivetai ir 17 gadus jaunāks vīrs, kuram blakus viņa izskatās lieliski. Viņai ļoti patīk automašīnas, kā arī iejusties dažādos tēlos, mainot savu imidžu.

Alla Kovaļenko

Alla ir ļoti aktīva krieviski runājoša dalībniece, kas organizatorēm bija saadījusi pat dāvanā zeķes. 68 gadus vecā dāma vienīgā pasākuma laikā nomainīja tērpu, lai būtu interesantāka.

Alla visus materiālus konkursam bija rakstījusi ar roku un atsūtījusi pa pastu, bet savā pieteikumā Alla uzrakstījusi drosmīgu pamudinājumu visām omītēm - "A nu ka, babuški!" jeb "Aiziet, vecmāmiņas!". Šo saukli Alla ieadījusi pat modernā vestē, kas radīta par godu konkursam.

Iveta Tirzīte

Iveta ir ļoti atraktīva, jautra un mākslinieciska omīte. Brīvajā laikā viņa glezno, kaut nekur to nav mācījusies, bet drīz būs pašai sava personālizstāde.

Maija Korņējeva

Maija ir liepājniece, un viņas kontā veselas trīs augstākās izglītības. Viņa ikdienā darbojas kā bērnudārza Dzintariņš vadītāja. Ar savu dalību konkursā Maija vēlas mainīt sabiedrības izpratni par izglītības sistēmas nozīmīgumu pirmsskolas vecuma bērniem.

Interesanti, ka Maija bija vienīgā, kura atteicās runāt mikrofonā savas specifiskās, kā pati izteicās, balss dēļ. No konferences devās pa taisno uz lidostu.

Sandra Jankovska

Sandra ir patiesi mūsdienīga vecmāmiņa. Viņas garderobi nosaka mazmeitiņu tematiskās ballītes, kurās jāierodas konkrētās krāsās. Konkursam Sandru pieteicis viens no viņas trim dēliem ar sirsnīgu tekstu.

"Vēlos pieteikt savu mammu, kura ir divu brīnišķīgu mazmeitiņu fantastiskākā vecmāmiņa, tikai žēl ka pārējām dalībniecēm nav nekādu cerību uzvarēt," mammai pārsteigumu sagādāt vēlējies dēls.

Anita Alksne

Anita ir visjaunākā no konkursantēm. Vecmāmiņai ir tikai 38 gadi, jo viņai pašai meita piedzimusi 16 gadu vecumā.

Vija Asbaha

Vija ir ļoti eleganta vecmāmiņa, un viņa lepojas ar lielu briļļu kolekciju.

Laimdota Lāce

Laimdotu žūrija jau uzreiz nodēvēja par sievieti, kas smaida ar acīm. Daudziem pārsteigums bija tas, ka pozitīvajai sievietei ir jau 60 gadu.

Nav šaubu, ka vecmāmiņa izskatās daudz jauneklīgāka, bet visiem taču skaidrs – smaids noņem gadus!

Dace Meija

Tikai savā 50 gadu jubilejā Dace beidzot sajutusi pilngadību. Pēc šī atklājuma vecmāmiņa pat iestājusies augstskolā un tikai nesen apjautusi savu sievišķību.

Daces dzīvesstāstā netrūkst smagu lappušu - viņa ir spējusi pacelties no nulles, zaudējot visu savā dzīvē - gan cilvēkus, gan mitekli.

Lūcija Viļļa

Lūcija ir mūsdienīga un moderna omīte. Laužot stereotipus par vecmammu ģērbšanās stilu, Lūcija tērpjas Cavalli apģērbā un izvēlas citus zināmus zīmolus.

Anda Krūmiņa

Anda ir ārkārtīgi jauneklīga vecmāmiņa un konkursā piedalās ne tāpēc, lai izrādītos presē starp citām laimīgajām vecmāmiņām, bet tāpēc, lai tiešām skaļi apliecinātu šīs skaistākās izjūtas, ko ieguvusi ar ilgi gaidīto un godam nopelnīto vecmāmiņas statusu.

Ija Liepiņa

Interesanti, ka Ija nekad nav lietojusi ne dekoratīvo, ne kopjošo kosmētiku. Taču konkurss ir iespēja pamēģināt ko jaunu - iespējams, ka finālā mēs viņu tomēr redzēsim arī ar grimu.

Ingūna Kaļķe

Ingūna pēc izglītības ir mūzikas skolotāja un lepojas ar skaistu balsi. Savas vokālās dotības Ingūna atrādīja arī sestdien, liekot pārējām dalībniecēm, sponsoriem un atbalstītājiem vienoties kopīgā dziesmā Liku bēdu zem akmeņa.

Jeļena Gubska

Jeļena strādā par fitnesa treneri un, iespējams tāpēc, ir ļoti jauneklīga.

Gaļina Kleimjonova

Gaļina ir alpīniste no Daugavpils. Visa Gaļinas ģimene aktīvi nodarbojas ar alpīnismu, un pati vecmamma ir brīnišķīga un starojoša sieviete. Pēdējā brīdī uzzinājusi par konkursu, 24 stundu laikā daugavpiliete spēja sagatavoties, lai atbrauktu uz Rīgu.

Dace Kalniņa

Dace daudz savā dzīvē darbojusies kā režisore, tuva teātrim un kultūras pasaulei. Interesants fakts - 46 gadu vecumā viņai ir piecus gadus vecs mazbērniņš un trīsgadīgs dēliņš.

Elita Jurģe

Elita ir 49 gadus veca, un viņa ilgi šaubījusies, vai pieteikties konkursam. Elita ilgi domājusi, līdz uzdrošinājusies pieteikties un pieņemt dzīves lielo izaicinājumu.

Dace Sijate

Dace ir vecmāmiņa no Raunas, kura dzīvē izgājusi cauri dažādiem pārdzīvojumiem, bet cer, ka konkurss palīdzēs pacelties un vairāk priecāties.

Sarkanais kostīms, ko Dace uzvilkusi par godu pasākumam, ir pirmais drosmīgais solis. Skaitlim astoņi, kas ir arī viņas dalībnieces izlozes kārtas numurs, ir maģiska nozīme viņas dzīvē.

Marina Vasiļjeva

Marinai ir 52 gadi. Kā pati saka, viņai ir divi mazdēli - puisītis un puisītis. Dunkans un Dreiks kopā ar vecākiem dzīvo Ņujorkā, tāpēc Marina bieži brauc ciemos uz Ameriku. Marina mācās angļu valodu, un viņai ir dvīņumāsa.

Dace Jansone

51 gadu veco Daci no Lielvārdes acīgākie jau būs manījuši Koru karos. Dace ir viena no tām, kuras dzīvesstāsts liek nobirdināt asaru, jo pirms trim gadiem viņa zaudējusi trīs tuvus cilvēkus - māmiņu, māsu un dēlu.

Konkurss viņai būs kā skaists piedzīvojums. Daci konkursam pieteikusi mazmeita Laura. Dacei ir jau trīs mazbērniņi, bet pavisam drīz viņa būs vecmāmiņa vēl vienam mazulim.

Mazmeita raksta, ka omīte esot "izdarīga, uzņēmīga, atraktīva un pietiekami dulla sieviete, kas darbojas kultūras jomā".

Lilita Siliņa

Lilita ir vecmāmiņa no Valmieras, kura labi pārzina kosmetoloģijas un grima pasaules gudrības, jo ir vizāžiste. Kā viņa pati saka: "Es varu ļoti daudz!" .

Anna Kumsāre

Vecākā konkursa dalībniece Anna ir 72 gadus veca pensionēta medmāsa, kura ar vīru iepazinās, dziedot koros. Anna nodarbojas ar līnijdejām un ir ļoti aktīva pensionāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!