Foto: EPA/Scanpix/LETA
Decembra vidū Bangkokā norisināsies tradīcijām bagātā skaistumkonkursa "Mis Visums" ("Miss Universe") fināls. Šogad tiek pārrakstīta dailes sacensību vēsture – tajā pirmo reizi piedalās sieviete, kura pasaulē nākusi kā vīrietis.

27 gadus vecā modele Anhela Ponse (attēlā), kura šovasar tika kronēta par "Mis Spāniju" un līdz ar kroni ieguva tiesības savu valsti pārstāvēt arī konkursā "Mis Visums", ir starptautiskā skaistumkonkursa pastāvēšanas vēsturē pirmā atklātā transpersona, vēsta ārzemju plašsaziņas līdzekļi.

Anhela pēc uzvaras Spānijas nacionālajā konkursā ziņu aģentūrai "Associated Press" atklāja, ka viņa vēlas veicināt sabiedrības iecietību pret transsekuāļiem.

"Ja šis viss, kam es eju cauri, veicinās to, ka pasaule paspers solīti uz priekšu, tad tas būs mans personīgais kronis, kas vienmēr būs ar mani," pēc uzvaras nacionālajā konkursā sacīja modele.

Kā vēsta izdevums "People", konkursa "Mis Visums" noteikumi tika mainīti 2012. gadā. Toreiz tika pieņemts lēmums, ka tajā drīkst piedalīties arī sievietes, kuras piedzimušas kā vīrieši, un tieši Anhela būs pirmā transpersona, kura izmēģinās spēkus dailes sacīkstēs.

Atgādinām, ka pērn konkurss norisinājās Lasvegasā un par titula "Mis Visums" īpašnieci tika kronēta "Mis Dienvidāfrika" Demija Lī Nela-Pītersa.

Konkurss šogad norisinās jau 67. reizi. Dalību tajā pieteikušas pretendentes no 95 valstīm un teritorijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!