Foto: DELFI

Jaunais dziedātājs Nikolajs Puzikovs (attēlā), kurš ikdienā strādā arī par policistu, ir veselīga dzīvesveida piekritējs - lai uzturētu sevi labā fiziskajā formā, viņš regulāri skrien un peld, kā arī seko līdzi tam, ko ēd.

"Manuprāt, labākais veids, kā uzturēt sevi formā, ir skriešana un peldēšana. Pats aptuveni divas reizes nedēļā noskrienu trīs līdz četrus kilometrus. Arī peldēšana ir labs treniņš, tiesa, citiem varbūt nav iespējas to regulāri darīt.

Sekoju līdzi arī tam, ko ikdienā ēdu. Parasti gatavoju mājās; neesmu liels ātro uzkodu cienītājs. Man arī palaimējies, ka ēdiens pārāk neiet labumā. Iespējams, tas ir tādēļ, ka man ir laba vielmaiņa.

Mana ikdiena ir ļoti aktīva un noslogota, tādēļ nesanāk laika daudz gulšņāt uz dīvāna pie televizora. Var jau būt, ka, tā dzīvojot, es ātri vien pieņemtos svarā," sarunā ar DELFI Izklaidei stāsta mūziķis.

Nikolajs atklāj, ka nekad mūžā nav ievērojis diētu un spīdzinājis savu ķermeni. Viens no iemesliem, kādēļ viņš cenšas ēst veselīgi, ir tas, ka viņš ir dziedātājs.

"Neveselīga pārtika atstāj ļoti sliktu iespaidu uz balsi un izskatu. Var jau būt, ka, ja strādātu tikai policista profesijā, tik ļoti lielu vērību nepievērstu savai ēdienkartei. Es arī nesmēķēju un nelietoju alkoholu. Arī citiem iesaku to nedarīt," savos padomos dalās dziedātājs.

Savukārt ziemā Nikolajs mēdz aiziet uz sporta zāli, taču treniņus veic ar mēru, jo ārsts viņam ieteicis saudzēt muguru.

"Ārsts man ieteica būt uzmanīgam ar smagumu cilāšanu. Protams, kamēr esi jauns, viss ir kārtībā, taču pārāk liela slodze nākotnē var atstāt sekas - deformētu muguru un sāpes. Tas ir viens no iemesliem, kādēļ ar pārlieku lielu muskuļu kačāšanu neesmu aizrāvies.

Arī dažādus veikalos nopērkamos proteīna kokteiļus, kuri palīdz uzaudzēt muskuļu masu, nedzeru. Ir cilvēki, kuri profesionāli nodarbojas ar dažādām fiziskajām aktivitātēm. Iespējams, ka viņiem šādi kokteiļi sniedz efektīvāku un ātrāku rezultātu, taču es pats mākslīgos kokteiļus neatbalstu. Manuprāt, ar tiem var sabojāt vielmaiņu," pārdomās dalās mūziķis.

Taujāts, kādēļ sievietēm vīriešos tik ļoti patīk trenēta presīte, Nikolajs stāsta, ka sešpaka, kā to tautā mēdz dēvēt, tiešām ir pievilcīga, un viņš atbalsta vīriešu tieksmi to uzturēt formā.

"Jā, meitenēm trenēta presīte patīk, jo tā vizuāli izskatās pievilcīga. Ja ir iespējas to uztrenēt, kāpēc to nedarīt? Tas tikai nozīmē, ka cilvēks rūpējas par savu ķermeni. Arī puišiem patīk izskatīgas, formīgas un koptas meitenes.

Mazliet sevi vajag mīlēt. Ja rūpēsies par sevi un mīlēsi savu ķermeni, citi to novērtēs," noslēgumā saka Nikolajs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!