Foto: F64

Latviju šobrīd pārņēmis īsts karstuma vilnis, bet pašmāju seksoloģe Rita Lasmane (attēlā) iesaka neraizēties par silto laiku un to, kā tas ietekmē mīlas priekus - jāļaujas savām vēlmēm un iekārei.

"Katram jau pašam ir sava galva uz pleciem. Ja rodas gribēšana un iekāre, vajag tai ļauties, nevis uztraukties par to, vai tik mīlēšanās karstumā nav veselībai bīstama. Kad rodas iekāre, visam citam vairs nav nozīmes.

Protams, šaubos, ka kāds to dara tiešos saules staros, taču vienmēr ir iespējams mīlēties ēnā. Ja nu kādam ir ļoti lielas bailes no karstuma, mīlas priekiem var nodoties pievakarē, kad gaiss vairs nav tik karsts, vai vēsā telpā.

Protams, nevajadzētu aizmirst par to, ka pēc seksa šādā karstumā, vajag uzņemt zaudēto šķidrumu. Jādzer daudz ūdens," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Lasmane.

Taujāts, ko seksoloģe domā par dažādiem atvēsinošiem palīglīdzekļiem mīlēšanās laikā, Lasmane uzskata, ka sen pagājuši tie laiki, kad kādam bija jāskaidro ko un kā seksa laikā darīt.

"Ja cilvēkiem gribas eksperimentēt un karstumā izmantot, piemēram, ledus gabaliņus vai saldējumu, to var darīt. Katram ir tiesības apmierināt savas vēlmes un fantāzijas pēc saviem ieskatiem. Mans uzdevums ir skaidrot ķermeņa pamatreakcijas, un es uzskatu, ka katram ir jādara tas, kas viņu uzbudina un pašam patīk.

Vienīgais, iesaku būt uzmanīgiem ar saldējumu, īpaši mežā. Saldā masa pievilinās skudras un citus kukaiņus. Taču, kuram no mums gan nav gadījies iekarst tik ļoti, ka ļaujamies mīlas priekiem brīvā dabā un netīšām ieguļamies skudru pūznī? Pēc tam visu mūžu to atceramies un nav iespējams aizmirst šādu piedzīvojumu," noslēgumā saka seksoloģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!