Foto: DELFI

Žurnāliste un sabiedrisko attiecību konsultante Una Ulme-Sila (attēlā), kura ikdienā pati raksta par skaistumkopšanu un dažādām skaistuma procedūrām, atklājusi kādu efektīvu metodi, kā uzlabot sejas stāvokli, – tās ir sejas fitnesa nodarbības.

"Parasti ierasts, ka, dodoties pie kosmetologa, kliente ērti apguļas un visas procedūras veic speciālists, taču sejas fitnesa nodarbības ir kompleksa procedūra, kurā iekļauti vairāki vingrojumi, ko var veikt pats," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Una.

Kā atklāj Ulme-Sila, Latvijā šīs nodarbības parādījušās pavisam nesen un šobrīd ir tikai viena trenere, kura pasniedz sejas fitnesa nodarbības.

"Trenere katram individuāli izstrādā nepieciešamos vingrinājumus, izsverot, kāda problēma sievieti uztrauc.

Vingrojumu klāsts ir ļoti plašs. Trenere parāda, kā tie veicami un pēc tam katrs pats var turpināt vingrojumu programmu mājās, piemēram, ar pirkstiem izmasēt sejas muskuļus vai veikt pašmasāžu ar vakuuma bankām - šī ir īpaši efektīva metode, ja ir tendence uz tūsku vai zem acīm veidojas maisiņi," stāsta Ulme-Sila.

Tiesa, viss nav tik vienkārši, kā varētu šķist. Vingrinājumi jāveic regulāri, tiem nepieciešama liela motivācija un rezultāts pamanāms tikai pēc vairākiem mēnešiem.

"Es pati nodarbības apmeklēju aptuveni vienu līdz divas reizes nedēļā, taču regulāri vingrojumus veicu arī mājās. Katru dienu pāris minūtes atvēlu sejas vingrināšanai. Visbiežāk to daru, skatoties televizoru," savos paradumos dalās Una.

Nodarbības parasti izvēršas par lekciju, kuras laikā trenere ne tikai demonstrē vingrinājumus, bet arī stāsta, māca un rāda dažādas skaistumkopšanas gudrības.

"Trenere regulāri pilnveidojas un savas zināšanas nodod tālāk. Rezultātā ir paplašinājies mans redzesloks un esmu ieguvusi priekšstatu par to, kā veidojas dažādas sejas problēmas, ka sekas tam ir jāmeklē daudz dziļāk.

Varētu šķist, ka daudz vienkāršāk ir aiziet uz botoksa injekcijām, bet es esmu pārliecinājusies, ka sejas fitnesam ir efekts.

Protams, seja neizskatās kā pēc plastikas ķirurga apmeklējuma, taču pēc vairāku mēnešu treniņiem sejas stāvoklis uzlabojas, un sievietei rodas priekšstats par to, kāds ir problēmu cēlonis" noslēgumā saka Una.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!