Foto: Kadrs no video
Latviešu izcelsmes Krievijā slavenā aktrise Agate Muceniece paviesojusies vienā no populārākajiem šoviem Kremļa kontrolētajā valsts televīzijā. Izklaidējošajā raidījumā viņa arīdzan demonstrēja savas latviešu valodas prasmes.

Viesos pie šovmeņa Ivana Urganta viņa vadītajā vakara izklaides šovā "Вечерний Ургант" Muceniece padalījās gan ar jaunumiem savā profesionālajā izaugsmē, strādājot pie vairākiem kinoprojektiem, gan arī par savas maskavietes dzīves peripetijām. Piemēram, aktrise nesen tikusi sodīta par pašizolācijas režīma pārkāpšanu.

Stāstot par lomu kādā jaunā seriālā, aktrise teic, ka tajā viņai jātēlo vāciete. Saruna ar šovmeni pamazām aizvirzījās līdz Mucenieces valodu prasmēm. Muceniece dzimusi Rīgā 1989. gada 1. martā restorāna pavāres un bārmeņa ģimenē, un par viņas izcelsmi zināja arī Urgants, kurš vaicāja, vai viņa prot latviski.

"Protams, protams, es taču esmu Latvijā dzimusi," šovā skaidroja Muceniece. Urgants lūdza viņa arī ko pateikt latviski, un Muceniece izvēlējās frāzi "man ļoti patīkami būt šeit!"

Bet šovmeņa lūgums turpmāk kādu brīdi sarunāties krieviski, bet ar latviešu akcentu, aktrisei tik raiti vairs nevedās. "Es taču tīri runāju krieviski, saproti?" Muceniece uzdevumu gan izpildīja, tomēr savas spējas runāt ar latvisko akcentu pati augstu nevērtē.

Vaicāta, kāpēc Muceniecei krievu valoda padodas bez akcenta, bet aktrisei Ingeborgai Dapkunaitei ne, Muceniece skaidri norādīja: "Jo es esmu no Latvijas, bet viņa no Lietuvas". Abi vienojās, ka arī Laima Vaikule lieliski runā krieviski, taču "Raimonds Pauls nerunā, viņš spēlē".

Sarunu šova ieraksts (Mucenieces latviešu valoda, sākot no 11:30 min)
Kā zināms, Agate Muceniece savu karjeru izveidojusi Maskavā. Aktrise šogad šķīra laulību ar vienu no Krievijas šovbiznesa populārākajiem aktieriem Pāvelu Prilučniju. Abiem ir divi bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!