Foto: Publicitātes foto
Lieldienu brīvdienās Karību salās notika prestižais korpulento dāmu skaistuma konkurss "Miss Plus Size Universe", kurā šogad uzvaras laurus plūca pārstāve no Latvijas – uzņēmēja un restorāna "Felicita" īpašniece Viktorija Brovuna.

Konkurss no risinājās no 16. līdz 20. aprīlim, un tajā piedalījās apaļīgas skaistules no Latvijas, Ukrainas, Āfrikas, Barbadosas, Haiti un daudziem citiem reģioniem un valstīm, "Delfi Izklaidi" informē Viktorijas pārstāvji.

Pirmajās konkursa dienās dalībniecēm tika rīkotas ekskursijas, dāmas viesojās radio, piedalījās intervijās un fotosesijās, tikās ar premjerministru, apmeklēja baznīcu, devās iepirkšanās tūrē, nodarbojās ar sportu un jogu, klausījās dažādas lekcijas un pārbaudīja savu erudīciju.

"Mūs vēroja nepārtraukti, skatījās, kā esam apģērbušās, viņiem nav pieņemts, ka dāmas apģērbā izvēlas lielus dekoltē vai atkailina kājas, tā skaitās vulgaritāte. Vērtēja, kā komunicējam ar citām meitenēm, personālu, cik ļoti iesaistāmies aktivitātēs," stāsta Viktorija.

Kā stāsta Viktorija, salīdzinot ar citiem konkursiem, "Miss Plus Size Universe" bijuši ļoti stingri noteikumi. Bijis pat speciāls nolikums, kādiem jābūt konkursa tērpiem – vakarkleitai, nacionālajam tērpam, kleitai valsts prezentācijai un peldkostīmam.

"Lai organizatori akceptētu dalībnieču došanos pie premjerministra, bija jātērpjas bikškostīmā vai žaketē, blūzē bez liela dekoltē un svārkos. Kurpēm bija jābūt ar aizvērtiem purngaliem," tā Viktorija.

Konkursa dalībnieces nav varējušas bez apsardzes pamest viesnīcas teritoriju, filmēt vai fotografēt konkursa norises laikā – pirms ikvienas aktivitātes organizatori no dalībniecēm paņēmuši glabāšanai telefonus.

Savukārt brīvajos vakaros dalībnieces labprāt baudīja viena otras sabiedrību, nodevās nakts peldēm, sarunām, veidoja jaunas draudzības.

"Fināla rītā daudzas karalienes jau bija saspringtas, skaitīja "mistiskus" punktus, domāja, kuras trīs dalībnieces ir līderes, jo kroņi šoreiz bija tikai trīs. Es par tādām lietām nedomāju, koncentrējos uz saviem uznācieniem, priekšnesumu," stāsta Viktorija.

Karību salās tūristu sezona jau iet uz beigām, un sākas lietus laiks. Arī fināla dienā nolija, un tas padarīja skatuvi slidenu. Tiesa, tas Viktorijai netraucēja nodejot sambu un parādīt savu talantu.

Īpašs pārsteigums bija uznāciens peldkostīmos, jo parasti korpulento dāmu konkursos šādi uznācieni nav – tā vietā tiek rīkotas sauļošanās tērpu fotosesijas. Kā interesantu faktu Viktorija min to, ka zem peldkostīma bija jāvelk zeķubikses, lai kājas nav kailas, jo kailas kājas skaitās vulgaritātes pazīme.

"Konkurss bija lielisks piedzīvojums. Saglabāsies tik daudz skaistu, siltu atmiņu visai dzīvei. Iesaku ikvienam sapņot un piepildīt savus sapņus," piebilst Viktorija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!