Foto: Publicitātes foto

Jau trešo gadu "Prāta spēles" – izklaidējošs komandu erudīcijas turnīrs –apceļos visu Latviju, lai noskaidrotu, kur dzīvo visattapīgākie, zinošākie, komunikablākie un prātīgākie cilvēki. Erudīcijas spēlē var piedalīties jebkurš, un dalība ir bez maksas. Atliek vien aicināt talkā draugus, ģimeni un paziņas, izveidot komandu, kas nav lielāka par sešiem cilvēkiem, un pieteikt to dalībai spēlē mājaslapā šeit.

Katras spēles trīs labākās komandas nokļūs pusfinālā. Piecas katra pusfināla līderes tiksies finālā, kas norisināsies Latvijas dzimšanas dienas mēnesī novembrī Rīgā. Uzvarētājkomanda mājās dosies ar ceļojošo kausu, ko pērn izcīnīja komanda "Stende-2", kas piedalījās spēlē Tukumā.

Līdz brīdim, kad tiks noskaidrota 2020. gada erudītākā komanda, Latvijas kausa ceļojošā trofeja atradīsies goda vietā Tukuma novada pašvaldībā.

Kā gatavoties spēlei? Nav obligāti no galvas jāmācās enciklopēdijas. Arī iesāktās un pabeigtās augstskolas nav būtiskākais rādītājs. Galvenais ir būt zinātkāram un jebkurās ziņās mēģināt saskatīt kaut ko interesantu sev. Ja šo degsmi apvieno ar spēju sarunāties ar komandas biedriem, tad augsti rezultāti ir garantēti.

"Prāta spēļu" Latvijas kausā ikviens varēs pārbaudīt savas ģeogrāfijas, vēstures, politikas, matemātikas zināšanas, un neizpaliks arī jautājumi par aktualitātēm biznesā, tehnoloģijās, sportā un popkultūrā kā Latvijā, tā citur pasaulē.
Foto: Publicitātes foto

Pirmā spēle notiks Alūksnē 28. februārī, bet kopā ieplānotas jau 35 pieturvietas visā Latvijā – pilnu "Prāta spēļu" Latvijas kausa turnīra kalendāru var apskatīt mājaslapā. Turpat arī iespējams reģistrēt savu komandu spēlei. Ikviena pašvaldība, kurā vēl nav ieplānota, bet gribētos uzorganizēt "Prāta spēļu" Latvijas kausa spēli, aicināta pieteikties, rakstot uz info@prataspeles.lv.

Erudīcijas spēli "Prāta spēles – Latvijas kauss 2020" organizē biedrība "Prāta spēles", kas ir lielākais erudīcijas spēļu rīkotājs Latvijā kopš 2011. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!