Foto: Publicitātes foto
Dziedātāja Elizabete Zagorska (attēlā) audzina divas meitiņas, bet viņas ceļš līdz bērnu laišanai pasaulē bijis smagu pārbaudījumu pilns – četras reizes viņa gaidāmos mazuļus zaudējusi un tagad aicina citas sievietes, kuras plāno kādreiz ģimenes pieaugumu, nelietot kontracepcijas tabletes.

Pirmā grūtniecība Zagorskai iestājusies 20 gadu vecumā. Pirms tam viņa aptuveni gadu nebija lietojusi alkoholu un smēķējusi, kā arī ēda veselīga un nelietoja kontracepcijas tabletes, tomēr pirmā grūtniecība beidzās neveiksmīgi - 12 grūtniecības nedēļā viņa piedzīvoja spontāno abortu.

Pēc ārstu pārbaudēm, kas liecināja, ka ar iedzimtību un hormonālo sistēmu viss ir kārtībā, sieviete mēģinājusi vēlreiz, bet arī šoreiz grūtniecības 12 nedēļā mazulis zaudēts. Tas atkārtojies arī nākamajās divās grūtniecības reizēs, kas Zagorskai licis izdarīt savus secinājumus - bērniņus viņa zaudējusi tieši savulaik dzerto pretapaugļošanās tablešu dēļ.

"Meitenes, lūdzu, nelietojiet pretapaugļošanās tabletes! Domāju, ja hormonālais līdzsvars tiek izjaukts un organisms tiek iestellēts uz programmu - izmet ārā, izmet ārā, izmet ārā to augli, tad tā arī notiek.

Un tad ir jautājums, cik ilgs laiks katrai sievietei nepieciešams, lai atkoptos no tām tabletēm," izdevumam Ievas veselība atklājusi Zagorska.

Piektā grūtniecība noslēgusies veiksmīgi, un par spīti dažādām problēmām un augstam asinsspiedienam 2001.gada janvārī pasaulē nāca meitiņa Loreta. Neilgi pēc tam dziedātājas laulība izjukusi, bet viņas dzīvē ienācis jauns vīrietis, ar kuru kopā nolemts radīt otru bērniņu.

Tiesa, arī šajā grūtniecībā dziedātajai gadījies kāds ļoti nepatīkams gadījums - divi dakteri ultrasonogrāfijā konstatējuši, ka bērnam ir Dauna sindroms un piedāvājuši veikt abortu. Par laimi, dakteru diagnoze izrādījusies kļūdaina.

"Es vienkārši nesaprotu, kā divi dakteri varēja pieļaut tādu kļūdu, kuras dēļ, piedodiet, varēja notikt reāla slepkavība. Paldies Dievam, ka viss izvērtās labi," vēl joprojām sašutusi par tolaik piedzīvoto ir Zagorska, kuras aba dzemdības notikušas tikai mediķu uzraudzībā.

"Es neesmu par dzemdībām, kurās piedalās vīrs, jo domāju, ka tā ir sievietes štelle. Ne velti agrāk vīrus izdzina no pirts un sievas pašas ņēmās ar dzemdētāju," pārliecināta ir Elizabete, kura pagaidām par vēl viena bērniņa radīšanu nedomā.

"Man šķiet, ka liktenis piespēlē lietas, kuras cilvēkam nepieciešamas konkrētajā dzīves posmā. Šobrīd ar visu savu būtību esmu Eirovīzijā. Esmu saņēmusies arī citus daudz dažādus darbus un projektus, līdz ar to manas domas citur. Lai radītu bērnu, ir jāapstājas dzīves skrējienā," sarunā ar žurnālu atzinusi Zagorska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!