Foto: Privātais arhīvs

Starp pēdējo nedēļu aprunātākajām tēmām Latvijā ir šovs Saimnieks meklē sievu un tā dalībnieki Gunda Jandava un Ģirts Brumsons. Lai gan abi šovā pamatīgi saplēsās un Gunda Ģirtam ir liegusi publicēt jebkādus mākslas darbus, kuriem viņa pozējusi, Ģirts tomēr izlicis publiskai apskatei šova līgavas portretu (glezna attēlā).

DELFI Izklaidei atklāja Ģirts, viņa un Gundas īsajā draudzības laikā meitene māksliniekam vairākkārt pozējusi. Ģirts iemūžinājis Gundas skaistumu vairākās gleznās, no kurām viena bijusi akts, kā arī pikantās fotogrāfijās.

Pēc tam, kad abi publiski sastrīdējās, Gunda ar īsziņas starpniecību brīdinājusi Ģirtu, lai viņš šos mākslas darbus nekur nepublicē. Īpaši tas attiecoties uz gleznu, kurai Gunda pozējusi kaila.

"Tur nebija nekā perversa, nekā, par ko man kaunēties, bet es tomēr negribu, lai šī glezna nonāk atklātībā. Es drīkstu to pieprasīt, jo tās ir manas autortiesības," DELFI Izklaidei uzsvērusi Gunda.

Meitene atklājusi, ka, ja Ģirts viņas prasības attiecībā uz akta gleznu nerespektēs, viņa vērsīsies pie tiesībsargājošām instancēm, lai aizstāvētu savu taisnību.

Ģirts vēl nav atklājis Gundai savus plānus attiecībā uz nepabeigto aktu, taču mākslinieka mājaslapā brumis.lv kopā ar citiem Ģirta darbiem publiskai apskatei izlikts nu jau arī Gundas portrets. Meitene attēlā pozē ar vīna glāzi. Ģirts uzsver, ka Gundas draudi neapstādinās viņa kā mākslinieka darbības - viņš gatavojas pabeigt un publicēt arī gleznu, kurā Gunda pozē kaila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!