Foto: Vida Press

Svētdien, 30. jūlijā, apaļu jubileju svin spriedzes filmu zvaigzne un bijušais Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers – viņam šajā dienā aprit 70.

Starp Švarcenegera populārākajiem veikumiem ierindojamas filmas par Terminatoru, no kurienes tad arī cēlusies leģendārā frāze "I'll be back" ("Es atgriezīšos"). Tiesa, daudzi uzskata, ka pēc "Terminator 2: Judgment Day" ("Terminators 2: Sprieduma diena"), kas uz ekrāniem nonāca 1991. gadā, Ārnijam savu solījumu vajadzēja lauzt un neturpināt darbu šajā franšīzē.

Tāpat starp Švarcenegera zināmākajām filmām jāierindo "Conan the Barbarian" ("Konans Barbars"), "Commando" ("Komando"), "Predator" ("Plēsoņa"), komēdijas "Kindergarten Cop" ("Bērnudārza policists") un "Twins" ("Dvīņi") un citas.

Laikā, kad Švarcenegers bija Kalifornijas gubernators (no 2003. līdz 2011. gadam), aktiera karjeru muskuļotais vīrs bija nolicis malā, bet tagad viņš ir atgriezies, un gaidāmo filmu sarakstā ir vairāki intriģējoši ieraksti. Piemēram, plānots veidot filmu "Trīnīši", kur "Dvīņu" duetam – Švarcenegeram un Denijam DeVito – pievienosies Edijs Mērfijs.

Švarcenegera privātajā dzīvē ilgus gadus valdīja idille – viņš bija precējies ar Kenediju klana atvasi, žurnālisti un rakstnieci Mariju Šraiveri, bet šķietami laimīgajai laulībai, kurā pasaulē nākuši četri bērni, punktu pielika 2011. gadā uzvirmojušais krāpšanas skandāls.

Tapa zināms, ka Švarcenegeram bijusi dēka ar ģimenes mājkalpotāju un šajā savienībā pasaulē nācis dēls, kura patieso izcelsmi sieviete ilgi slēpusi gan no sava vīra, gan no bērna slavenā tēva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!