Foto: Publicitātes foto

Leģendārās ģitāru ražotāju kompānijas Gibson eksperti publiskojuši sarakstu ar desmit visu laiku izcilākajiem heavy metal ģitāristiem, un šī topa pirmajā vietā ierindojies britu rokgrupas Black Sabbath ģitārists Tonijs Aiommi (attēlā).

Pēc Gibson pārstāvju vārdiem, tieši pateicoties Tonijam Aiommi un viņa ģitārspēles manierei, grupa Black Sabbath savulaik kļuva par visas heavy metal kustības līderi. Tāpat Aiommi ir sacerējis vairākus no visu laiku atpazīstamākajiem rifiem pasaules rokmūzikā, piemēram, Iron Man, Black Sabbath un Paranoid.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē Black Sabbath paziņoja par lēmumu apvienoties sākotnējā sastāvā, kā arī ierakstīt albumu un doties turnejā.

Tomēr drīz vien Aiommi tika konstatēts vēzis, bet bundzinieks Bils Vords, neapmierināts ar piedāvāto algu, no grupas aizgāja. Rezultātā tika atcelts gan albuma ieraksts, gan plānotā turneja.

Otro vietu labāko ģitāristu topā ieņēmuši grupas Metallica dalībnieki Kērks Hammets un Džeimss Hetfīlds, bet trešo - Rendijs Roudss, kurš spēlēja grupā Quiet Riot un Ozija Osborna solo albumos. 1982. gadā Roudss 25 gadu vecumā gāja bojā aviokatastrofā.

Zīmīgi, ka desmitniekā iekļauti trīs mūziķi, kas darbojušies kopā ar Oziju, bet Gibson sastādītais visu laiku izcilāko heavy metal ģitāristu tops izskatās šādi:

1. Tonijs Aiommi (Black Sabbath)

2. Kērks Hammets un Džeimss Hetfīlds (Metallica)

3. Rendijs Roudss (Quiet Riot, Ozijs Osborns)

4. Džons Petruči (Dream Theater)

5. Daimbegs Darels (Pantera)

6. Edijs van Heilens (Van Halen)

7. Zaks Vailds (Ozijs Osborns, Black Label Society)

8. Adams Džonss (Tool)

9. Deivs Murejs un Adrians Smits (Iron Maiden)

10. Džordžs Linčs (Dokken, Lynch Mob)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!