Svētdien dziedātāja Amber jeb Aija Vītoliņa dodas uz Maskavu, kur sāksies intensīvs gatavošanās grafiks jauno izpildītaju konkursam "5 zvaigznes", kas no 28. līdz 31. augustam notiks Krievijas kūrortpilsētā Sočos.

Konkursu organizē Krievijas 1. TV kanāls. No Latvijas puses pieteiktajiem kandidātiem konkursa organizatori priekšroku devuši dziedātājai Aijai Vītoliņai jeb Amber, konkursa norisi Latvijā translēs LTV7. Vispirms dziedātaja konkursa organizatoriem sūtīja savus ierakstus no „Dīvu nakts" repertuāra un dziesmas, kas iedziedātas kopā ar Intaru Busuli. Konkursa organiozatori, novērtējuši Amber vokālu, uzaicināja dziedātāju piedalīties konkursā.

Runā, ka Sočos notiekošais jauno izpildītāju konkurss ir spēcīgs konkurents „Jaunajam vilnim".

Konkursa nolikums paredz, ka izpildītājiem būs jāizpilda trīs dziesmas - pasaules hīts, retro hīts un jauna dziesma. Ja nemainīsies konkursa dalībnieku dziesmu izvēle, Amber dziedās Edītes Piafas dziesmu „Milord", Raimonda Paula „Kerijas dziesmu" un nupat kā radīto Kārļa Lāča un Sergeja Timofejeva dziesmu „Buļvar".

Uz skatuves Amber būs redzama savas tērpu mākslinieces Anastasijas Paškevicas darinātajos tērpos.

Dalībniekus vērtēs gan TV skatītāji ar saviem balsojumiem, gan arī kompetenta žūrija, kuras sastāvā ir iekļauts arī katras dalībvalsts pārstāvis - no Latvijas žūrijā būs grupas „Prāta vētra" solists Renārs Kaupers.

Līdz šim konkurss aptvēra tikai Krievijas reģionu, bet šogad tas tiek paplašināts un konkursā „5 zvaigznes" jau piedalīsies jaunie dziedātāji no Latvijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Gruzijas un citām bijušās PSRS valstīm.

Sarunā ar „Mango" Amber atklāj, ka ir ceļa jūtīs uz Maskavu, kur nedēļu notiks intensīvi mēģinājumi. „Cik esmu dzirdējusi tiks veidoti īpaši numuri un katrai dziesmai būs horeogrāfija. Šim konkursam ir cits formāts nekā „Jaunajam vilnim"," tā dziedātāja, kura šopavasar spontāni izlēma piedalīties „Jaunā Viļņa" atlases kārtā, kurā tika izvēlēts konkursa pārstāvis no Latvijas. No 30 dalībniekiem, kas jau laikus bija pieteikušies un atšķirībā no Amber savus ierakstus bija sūtījuši konkursa organizatoriem uz Maskavu, Amber vārds nebija lasāms dalībnieku sarakstā, bet viņa atnāca nodziedāja un iekļuva četriniekā, no kura izvēle krita par labu Donam.

Līdz šim Amber nav bijusi eksotiskajā kūrortpilsētā un priekšstats par Sočiem, kur aug palmas un ir jūra, radies no krievu filmām. Dziedātāja smejas, ka krievu valodā viņa runā ar nelielu latviešu akcentu, kas izklausās diezgan eksotiski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!