Foto: Lauris Vīksne
Neliels mierinājums sarūpēts visiem starptautiskā "Eirovīzijas" dziesmu konkursa faniem - šogad Covid-19 pandēmijas dēļ atceltās muzikālās sacensības vietā iecerēts vērienīgs koncerts.

"Eirovīzijas" rīkotāji oficiālajā konkursa mājaslapā paziņojuši, ka atceltā konkursa vietā tiks rīkots tiešsaistes koncerts – tas Roterdamā notiks 16. maijā, kad bija plānots "Eirovīzijas" lielais fināls.

Lielā šova nosaukums būs "Eurovision: Europe Shine A Light", un tajā, kā vēstīts konkursa mājaslapā, tiks godināta 41 dziesma, kam šogad bija jāpiedalās dziesmu sacensībā. Pagaidām gan netiek atklāts, kā tas notiks, bet tiek solīts, ka skatītājus gaida dažādi pārsteigumi.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā portāls "ESCToday" atceltā "Eirovīzijas" dziesmu konkursa vietā piedāvāja alternatīvu – #EurovisionHomeContest. Alternatīvā balsojuma finālā triumfēja Lietuvas pārstāvji, bet Latvijas izvēlētā izpildītāja Samanta Tīna iekļuva 6. vietā.

Tikmēr neatbildēts palicis jautājums, vai nākamo gadu Samanta Tīna varēs realizēt sen loloto sapni un beidzot kāpt uz lielās "Eirovīzijas" skatuves. Lai gan vairākas valstis jau apstiprinājušas, ka 2021. gadā uz konkursu sūtīs šogad izvēlētos izpildītājus ar jaunām dziesmām, Latvijas Televīzija (LTV) pagaidām ar lēmumu nesteidzas – marta izskaņā LTV tviterī paziņoja, ka šis lēmums tiks pieņemts pēc ārkārtējās situācijas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!