Aizvadītajā nedēļas nogalē Amsterdamā noslēdzās jau desmitā bērnu Eirovīzija, un pirmo vietu šajā starptautiskajā konkursā ieguva desmit gadus vecā ukrainiete Anastasija Petrika (attēlā).

Finālā meitenīte uzstājās ar pašas sacerētu dziesmu Небо un kopumā ieguva 138 balles, kas ļāva ieņemt pirmo vietu, apsteidzot gruzīnu grupu The Funkids (103 balles) un bērnu kolektīvu Compass Band no Armēnijas (98 balles).

Anastasija ir no Odesas, un ārpus skolas nodarbībām viņa mācās arī pie vokālā pedagoga. Arī viņas māsa Viktorija jau reiz piedalījusies bērnu Eirovīzijā, kad 2008. gadā ierindojās otrajā vietā.

Gala rezultāti šajā konkursā tiek noteikti, summējot skatītāju balsojumu, īpašas bērnu žūrijas vērtējumu, kā arī profesionālu mūziķu spriedumus.

Bērnu Eirovīzijā drīkst piedalīties bērni vecumā no desmit līdz 15 gadiem, un kopumā šogad konkursā piedalījās divpadsmit valstu pārstāvji. Bulgārija, Maķedonija, Lietuva un Latvija šogad no dalības konkursā bija atteikušās.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Latviju bērnu Eirovīzijā pārstāvēja tobrīd 14 gadus vecā Amanda Bašmakova, bet rezultātā viņa ieņēma pēdējo vietu konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!