Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdienas, 8. maija, vakarā Kopenhāgenā norisinājās starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija 2014 otrais pusfināls, kurā 15 valstis cīnījās par atlikušajām desmit ceļazīmēm uz lielo finālu.

Pēc žūrijas un balsojuma rezultātu apkopošanas tapa zināms, ka Eirovīzijas 2014 finālā iekļūst Šveice, Slovēnija, Polija, Rumānija, Norvēģija, Grieķija, Malta, Baltkrievija, Somija un Austrija ar "bārdaino desiņu", bet diemžēl neviena no Baltijas valstīm finālam šogad nekvalificējās - Lietuva, kas piedalījās ceturtdienas cīņā, neguva pietiekamu atbalstu.

Jau vēstīts, ka pirmajā pusfinālā tiesības piedalīties finālā izcīnīja Islandes, Ukrainas, Krievijas, Armēnijas, Nīderlandes, Zviedrijas, Azerbaidžānas, Sanmarino, Melnkalnes un Ungārijas pārstāvji.

Pusfināla atlasi izturējušie mūziķi sestdien, 10. maijā, uz mērosies spēkiem ar tā saucamā "Eirovīzijas lielā piecinieka" valstu - Vācijas, Lielbritānijas, Francijas, Spānijas, Itālijas - un rīkotājvalsts Dānijas pārstāvjiem. Konkursa fināla cīņu būs iespēja vērot arī Latvijas Televīzijas tiešraidē sestdien, sākot no pulksten 22.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!