Foto: DELFI

Ceturtdienas, 16. maija, vakarā Zviedrijas pilsētā Malmē noslēdzās 58. Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā tika noskaidrotas tās desmit valstis, kuras sestdien pievienosies jau zināmajiem fināla dalībniekiem.Diemžēl, Latvijas pārstāvji - grupa PeR - finālistu vidū nebūs.

Gods atklāt otro pusfinālu izlozē tika Latvijas pārstāvjiem - grupai PeR, kuri Eiropas sirdis gribēja iekarot ar dziesmu Here We Go

Enerģiskajiem latviešu puišiem sekoja Sanmarīno pārstāve Valentīna Monetta ar dziesmu Crisalide, Maķedoniju konkursā pārstāvēja "romu karaliene" Esmu un viņas skatuves partneris Lozāno ar dziesmu Pred Da Se Razdeni.

Ar ceturto kārtas numuru uzstājās 21 gadus vecais Farids Mamadovs no Azerbaidžānas ar balādi Hold Me, kā piektās uz skatuves kāpa meitenes no Somijas - Krista Zīgfrida un grupa Ding Dong ar savu dziesmu Marry Me.

Sestā valsts šovakar bija Malta, un to pārstāvēja dziedātājs Žanluka (Gianluca) ar dziesmu Tomorrow, Bulgāriju šogad pārstāvēja divi enerģiski skatuves mākslinieki ar dziesmu Samo Championi, bet astotais uz skatuves kāpa Islandes pārstāvis Eitors Ingi ar dziesmu Ég Á Líf.

Devītais kārtas numurs bija ticis Grieķijai un ska grupai Koza Mostra ar šī gada konkursa asprātīgāko dziesmu Alcohol Is Free, pēc viņiem uz skatuves kāpa Izraēlas pārstāve Morana Mazora ar dziesmu Rak Bishvilo.

Armēniju pārstāvēja rokgrupa Dorians ar dziesmu Lonely Planet, Ungārijas godu aizstāvēja dziedātājs ByeAlex ar dziesmu Kedvesem, ar trīspadsmito kārtas numuru uz skatuves kāpa Norvēģijas pārstāve Margarēta Bergere, kura izpildīja dziesmu I Feed You My Love.

Četrpadsmitie uzstājās Albānijas pārstāvji Adrians un Bledars ar patriotisku dziesmu Identitet, piecpadsmitais kārtas numurs bija ticis Gruzijai, kuru pārstāvēja romantisks duets ar dziesmu Waterfall, pirmspēdējie uz skatuves kāpa šveicieši - muzikālā apvienība Takasa ar dziesmu You And Me, bet otro pusfinālu noslēdza Rumānijas pārstāvis Cēzars ar dziesmu It's My Life.

Apkopojot skatītāju balsojumu un žūrijas vērtējumu, tika noskaidrots, ka finālā iekļūst Ungārija, Azerbaidžāna, Armēnija, Gruzija, Rumānija, Islande, Somija, Malta un Grieķija, bet Latvija jau piekto gadu pēc kārtas finālam nekvalificējās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!