Foto: DELFI

Šonedēļ Zviedrijas pilsētu Malmi pārņēmis īsts Eirovīzijas trakums – kamēr izpildītāji gatavojas priekšnesumiem, daudzviet pilsētā notiek dziesmu konkursa uzticamāko fanu burziņi.

Tas, ka Eirovīzijas konkurss ir ļoti populārs seksuāli netradicionāli orientētu cilvēku vidū, nav nekāds noslēpums, un arī latviešu leģendārais komponists Juris Kulakovs savulaik atzina, ka "Eirovīzija ir atzīta mājsaimnieču vidū un šis festivāls ir ļoti populārs geju aprindās".

To apliecina arī Malmē notiekošās ballītes - Eirovīzijas konkursa laikā pilsēta kļuvusi anti-homofobijas galvaspilsētu, speciāli atverot vairākus klubus, bārus un dažādas citādas iestādes gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem, kā arī visiem brīvi domājošajiem, kuri Eirovīzijas ballītēs nevairā publiski izpaust savas jūtas gan pret pretējā, gan sava dzimuma pārstāvjiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas pārstāvju - grupas PeR - liktenis izšķirsies ceturtdienas, 16. maija, vakarā, kad taps zināms, vai mūsu zēniem būs izdevies apburt Eiropas publiku un žūrijas locekļus un iekļūt Eirovīzijas finālā, pārtraucot neveiksmju ķēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!