Foto: DELFI

Svētdienas, 24. augusta, vakarā Dzintaru koncertzālē ar pašmāju leģendārās skatuves mākslinieces Olgas Rajeckas (attēlā) radošo vakaru noslēdzās pirmais festivāls Latvijas pērles.

Festivāla izskaņas koncertā Rajecka sanākušos priecēja ar zināmām un pavisam jaunām komponista Imanta Kalniņa dziesmām, un jau vēstīts, ka šī koncerta ietvaros arī tika prezentēts dziedātājas jaunākais albums Buramdziesmas.

Otrā koncerta daļā dziedātāja priecēja ar tautiski dejisku programmu, un koncerta ietvaros uz skatuves kāpa tādi deju kolektīvi kā Rotaļa, Līgo un Dzintariņš. Tāpat kopā ar Rajecku uzstājās muzikālā apvienība Laimas Muzykanti, Baumaņu ģimene, dziedošais aktieris Rihards Lepers, karstasinīgais itālis Roberto Meloni un citi.

Jau vēstīts, ka festivāla atklāšanas vakars bija veltīts maestro Raimonda Paula daiļradei, piektdienas vakarā Dzintaru koncertzālē uzstājās dziedātāja Laima Vaikule, bet sestdienas vakarā uz skatuves kāpa mūžībā pāragri aizgājušā mūziķa, komponista un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa draugi un kolēģi, lai godinātu viņa piemiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!