Pirms nedēļas puišu grupas Latte (attēlā) dalībnieki izplatīja paziņojumu, kurā vēstīja, ka grupa beidz pastāvēt, jo nespēj sastrādāties ar producentu Juri Milleru. Tagad Millers ir atgriezies no atvaļinājuma Kanāriju salās un piedāvā savu versiju par grupas izjukšanas iemesliem.

"Pēc pusotru gadu ilga, grūta darba grupas Latte dalībnieki Ainars Bumbieris, Pāvels Griškovs un Mārtiņš Ruskis sabiedrībai paziņoja, ka viņu starpā esošās nesaskaņas ir tik lielas, ka kopā strādāt viņi vairs nespēj. Pie šāda pēkšņa secinājuma puiši nonāca pēc sava kārtējā koncerta 16. janvārī. Par konflikta iemesliem un nesaskaņām, kas izraisīja tik spontānu un radikālu soli, slavas apžilbinātie jaunieši man tā arī nav uzskatījuši par vajadzīgu pateikt.

Diez vai tā ir tikai sakritība, ka manas prombūtnes laikā tika apzagtas telpas, kurās notika grupas mēģinājumi - no tām pazuda virkne vērtīgu mantu un svarīgu dokumentu, tostarp pagājušajā gadā parakstīto līgumu oriģināli. Grupas Latte dalībnieku saistību ar šo faktu tagad noskaidro policija, kas atbilstoši Krimināllikuma XVIII nodaļai ir uzsākusi izmeklēšanu par zādzību, piesavināšanos un noziedzīgu nodarījumu pret īpašumu. Diemžēl, cilvēki veicot šo noziedzīgo nodarījumu, neapzinājās tā tiesiskās sekas.

Acīmredzot, kā nenovēršams fakts ir jāuztver apstāklis, ka negaidīta slava, kas sasaucās ar izglītības trūkumu, vēlmi melot, interesi par narkotikām un gadījuma rakstura (tostarp - arī homoseksuālām) attiecībām, spēj apreibināt ne vienu vien jaunieti. Tā tas bija arī šajā gadījumā. Atšķirībā no iepriekšējiem projektiem, ar kuriem varu lepoties - grupām Caffe un Prego, grupas Latte gadījumā vienīgais, ar ko varēšu lepoties, ir tās ieskaņotās dziesmas, bet ne tās dalībnieku cilvēciskās kvalitātes, kas turpmāk man un daudziem citiem Latvijas iedzīvotājiem asociēsies tikai ar viņu pašu izdomāto un pašpasludināto "gay band".  

Ar šo es, kā grupas izveidotājs, oficiāli paziņoju, ka grupas Latte bijušie dalībnieki ir zaudējuši jebkādu cieņu un uzticību manās acīs. Ikkatram no viņiem bija kas īpašs, ar ko viņi iekaroja publikas mīlestību, tādēļ iespējams, viņi kādreiz atradīs savu ceļu pie klausītājiem, ja nenogrims narkotiku, melu un krimināli sodāmu darbību zaņķī. To es viņiem arī novēlu. Bet Pāvelam Griškovam es īpaši novēlu iemācīties dziedāt vismaz tā, lai viņa vokālās partijas koncertos vairs nekad nebūtu jāatskaņo iepriekš ierakstītā fonogrammā, jo tikai ar skaistu ģīmi kāpšanai uz skatuves vien ir par maz."

Tāpat grupas izveidotājs un producents Juris Millers atvainojas skatītājiem, kuri neredzēs grupas Latte koncertus vasarā paredzētajā koncertturnejā, un uz atvadām piedāvā Jāņa Strazda, Ainara Bumbiera un Oskara Maizīša dziesmu We Are in Love, kas bija paredzēts kā pirmais internacionālais grupas singls.

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/Latte-weareinlove.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!