Foto: F64
Ja vēl nesenā pagātnē vajadzēja sūri un grūti strādāt un pierādīt savu talantu, lai gūtu slavu un atpazīstamību, tad mūsdienās, kad internets un televizors cilvēkiem ir pats svētākais, kļūt populāram un atpazīstamam ir daudz vienkāršāk.

Par pašmāju reklāmas guru dēvētais Ēriks Stendzenieks (attēlā) atklāj, cik vienkārši patiesībā ir gūt atpazīstamību Latvijā - vajag tikai ļoti kārot pēc popularitātes un "zīmēties".

"Ir ļoti liela atšķirība - cilvēks vēlas būt vienkārši populārs vai cienījams. Lai tevi cienītu, ir jāiegulda smags darbs ne tikai profesionālā, bet arī personiskā ziņā, reizēm pat visa mūža garumā.

Populārs vari kļūt, ja izskriesi cauri Rīgai kailām krūtīm vai bez viena zoba nodziedāsi dziesmu," sarunā ar DELFI Izklaidi slavas iespējas raksturo Stendzenieks.

"Parastajam cilvēkam nav sarežģīti iegūt atpazīstamību. Viens no variantiem - aiziet uz Coyote Fly un "trāpīt" vienā bildē ar kādu sabiedrībā jau zināmu cilvēku. Galvenais - apmeklēt pēc iespējas vairāk pasākumus un burziņus.

Tā vispār ir mazas valsts un sabiedrības problēma - martā paņem rokās ģitāru un jau pēc gada saņem Mūzikas ierakstu Gada balvu. Pēc tam vari nedarīt neko un visu atlikušo mūžu tiksi dēvēts par rokzvaigzni," stāsta reklāmas speciālists.

Stendzeniekam ir sava nostāja arī par tik ļoti populārajiem dziedāšanas šoviem, kuros piedalās "talantīgi" jaunieši.

"Droši vien esmu vecs, bet, manuprāt, šāda veida šovi nodara ļaunumu ne tikai mūzikas kvalitātei kopumā, bet arī sabojā šova dalībnieku personības. Jauniešiem rodas priekšstats, ka dzīvē viss nāk viegli, arī mūzikā nav nepieciešams talants, tikai jāpieslēdz mikrofons skaņas stabilizatoram, un sevi jau var saukt par profesionālu mūziķi

Tā saucamie jaunie mūziķi, kuri šovos gūst pēkšņu atpazīstamību, nokļūstot reālajā dzīvē, ir sabojāti. Šie jaunieši pieraduši pie sabiedrības uzmanības un straujās popularitātes, bet, saņemot pirmos "dzīves sitienus", viņi ir šokā, jo pieraduši, ka šovā viss nācis tik viegli. Reālā situācija - dzīve - nav medus maize.

Par piemēru varētu minēt Viens pats mājās galveno aktieri Makoliju Kalkinu vai to pašu Britniju Spīrsu - abi guva atpazīstamību un slavu agrā vecumā, taču visa pasaule ir redzējusi, cik šo cilvēku dzīves izvērtušās skandalozas. Pāragrajai popularitātei, īpaši ja tā ir nepelnīta, ir sekas," rezumē Stendzenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!