Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ceturtdienas, 14. maija, vakarā Telavivā notikušais 64. starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" otrais pusfināls daudziem atstājis rūgtu pēcgaršu – Latvijas pārstāvjiem grupai "Carousel", kas uz skatuves kāpa ar dziesmu "That Night", neizdevās iegūt ceļazīmi uz lielo sestdienas finālu. "Dīvāna eksperti" ierasti uzsākuši karstas diskusijas, kurās vētījuši iemeslus, kāpēc Latvijai atkal nepaveicās.

Nacionālajā atlasē "Supernova" par "Carousel" dūšīgi bija sabalsojuši skatītāji, un grupa, kas sākotnēji tika dēvēta par duetu, bija arī žūrijas favorīti. Tiesa, "Eirovīzijas" konkursa kontekstā bukmeikeri jau kopš pirmās dienas Latvijas pārstāvju izredzes iekļūt finālā vērtēja kā ļoti niecīgas, un nekas nemainījās arī pēc ģenerālmēģinājumiem.

Šopavasar dažbrīd gan izskanēja viedokļi, ka "Carousel" ar savu lirisko dziesmu un mierīgo skatuves tēlu varētu kļūt par sava pusfināla "melno zirdziņu", tomēr bukmeikeri bija nelokāmi, un arī realitātē nekādi pārsteigumi diemžēl netika sagaidīti, lai gan daži cerēja līdz pat pēdējam brīdim.

Kā liecina atsauksmes un komentāri, vairumam skatītāju, tostarp arī pašiem latviešiem, "Carousel" priekšnesums šķita pārāk garlaicīgs un provinciāls, bet dziesma – neizteiksmīga un atmiņā nepaliekoša. Tajā pašā laikā ne viens vien atzina, ka neesot bijis kauns skatīties un klausīties.

"Delfi Izklaide" no drošiem avotiem Telavivā ir dzirdējusi, ka konkursa ģenerālmēģinājumos Latvijas pārstāvju priekšnesuma laikā vairums žurnālistu un apskatnieku devušies pīppauzē vai pēc kafijas. Daudzi "Eirovīzijas" fani ārzemēs pauduši nostāju, ka Latvijas pārstāvji bijuši ļoti neizteiksmīgi un pazuduši nebūtībā daudzo krāšņo priekšnesumu burzmā.

Ir maz sliktu vārdu par "Carousel" skatuves tērpiem vai pašu izpildījumu. Solistes Sabīnes vokāls komentārus neprasa, un pat lielākajiem nelabvēļiem jāatzīst – viņas dziedājums bija profesionāls.

"Dīvāna eksperti" visu vainu novēluši uz to, ka Latvijas pārstāvju dziesma un priekšnesums esot bijis pārāk mierīgs, lirisks un neizteiksmīgs "Eirovīzijai", kurā, daudzuprāt, panākumu sāls slēpjas spējā atrast unikālu odziņu, kas uzrunātu Eiropu un Austrāliju.

""Carousel" vakar ļoti labi un pārliecinoši nodziedāja, nav pirmā un pēdējā reize, kad vokāli spēcīgs priekšnesums netiek augustu novērtēts," tviterī prātojis kāds komentētājs.

Daži, protams, arī šķendējušies par pašu latviešu izvēli sūtīt uz konkursu tieši "Carousel". Ne velti mēdz teikt, ka pēc kara visi ir gudri, un arī šī reize nav izņēmums – netrūkst tādu, kas prātojuši, ka Markus Riva vai Samanta Tīna būtu spējuši izcelties, uzrunāt konkursa skatītājus un pat iekļūt finālā.

"Man liekas, ka "Supernovas" žūrija īsti neuztver "Eirovīzijas" būtību un ar savu balsojumu visu laiku panāk, ka tiek aizsūtīti normiji ar labām balsīm un garlaicīgi labām dziesmām, kas šī šova skatītājus vispār neinteresē. Just. Stop." savu nostāju paudusi "Twitter" lietotāja Līva.

Tāpat arī daudzi sprieduši, ka konkursa "Supernova" koncepts sevi, iespējams, ir izsmēlis un pienācis laiks meklēt citu veidu, kā izvēlēties Latvijas pārstāvi "Eirovīzijā". Par to prātojis arī dziedātājs Lauris Reiniks.

Taisnības labad gan jāsaka – "Carousel" uzticamākie fani līdz pat pēdējam brīdim cerēja, ka pusfinālā grupas vārds tiks nosaukts starp desmit veiksminiekiem, kas kvalificējušies finālam. Šī bija jau 20. reize, kad Latvija piedalījās konkursā. Un diemžēl pēc kārtas jau trešā reize, kad neizdevās kvalificēties finālam – pēdējoreiz to izdevās sasniegt Justam Sirmajam 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!