Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Dziesmu konkursa "Eirovīzija" rīkotāji publiskojuši pusfinālu balsojumu datus, un tie atklāj sāpīgu ainu – atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, kad pusfinālā nereti palikām paši pēdējie, šogad mums pietrūka mata tiesa, lai finālā tiktu. Latvija palikusi 11. vietā no piecpadsmit.

Pirmajā pusfinālā 9. maijā "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" uz skatuves kāpa kā ceturtie no 15 pusfinālistiem. Konkursa finālam tālāk kvalificējās desmit augstāko punktu skaitu ieguvušās valstis.

Saskaņā ar publiskotajiem datiem, mūsējie balsojumā palikuši 11. vietā – tūlīt aiz laimīgā desmitnieka.

Latvija pusfinālā guva 34 punktus (salīdzinājumam, mūsu pusfināla konkurente Somija saņēma 177, Zviedrija – 135 punktus).

"Sudden Lights" dziesma augstu novērtēta Azerbaidžānā, Īrijā un Portugālē – no šīm pusfināla kolēģēm nācis lielākais punktu skaits Latvijai.

Savukārt Latvijas skatītāji lielāko punktu skaitu pusfinālā "sazvanīja" par Somijas reperi un dziesmu "Cha Cha Cha".

Kā zināms, šī ir jau sestā reize pēc kārtas, kad Latvijai neizdodas kvalificēties "Eirovīzijas" pusfinālam. Pēdējo reizi šādi prieki mūs piemeklēja 2016. gadā. Par neveiksmes iemesliem portālam "Delfi" izteicās gan pati grupa, gan priekšnesuma režisors un Latvijas delegācijas vadītājs.

Konkursā šogad uzvarēja Zviedrijas dziedātāja Lorīna ar dziesmu "Tattoo" – to visaugstāk vērtēja dalībvalstu žūrija un arī kuplais TV skatītāju pulks visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!