Foto: Privātais arhīvs

Pēc godpilnās otrā vietas iegūšanas krievu šovā Gribu pie Meladzes mūziķa Markus Rivas (attēlā ar krievu mūziķi Timati) muzikālās karjeras ceļš Krievijā tikai sākas. Mākslinieks jau saņēmis piedāvājumus turpmākai sadarbībai, un atklāj, kāpēc otrās vietas iegūšana viņam ir pat lielāka uzvara.

"Īsti nedrīkstu atklāt, cik stingrs un grūts ir pirmās vietas līgums. Arī mēs, otrās vietas ieguvēji, to jau bijām parakstījuši, bet tas anulējās pēc fināla rezultātiem. Varbūt tas pat ir mazliet biedējoši, kādi noteikumi jāievēro pirmās vietas ieguvējiem.

Līdz ar to, mazliet esmu pat priecīgs par to, ka tiku sveikā cauri. Bet tas viss, protams, ar smaidu uz lūpām, jo strādāt pie Meladzes ir daudzu mūziķu sapnis, no kura mani šķīra pavisam nedaudz.

Pēc sasnieguma jūtos ļoti iedvesmots, un projekts man ir devis daudz spēka un pārliecības par to, ka esmu vienmēr bijis uz pareizā ceļa. Otrā vieta ir, iespējams, pat lielāka uzvara, jo jau šobrīd strādāju pie sava solo projekta," DELFI Izklaidei sajūtas pēc panākumu gūšanas Meladzes šovā atklāj Markus.

Viņš atklāj, ka dalība šovā viņam ir lielisks atspēriena punkts, lai sāktu profesionālo darbību bijušās Padomju Savienības valstu reģionā, un Markus šo iespēju nedomā palaist garām. " Šobrīd strādāju pie pirmajām dziesmām krievu valodā ar industrijas profesionāļiem no Kijevas, kas piedāvājuši sadarbību pēc šova.

Bet arī Latviju diez vai uzreiz tā pametīšu. Mana turpmākā karjera mazliet vairāk saistās šobrīd ar daudziem pārlidojumiem turp un šurp, jo tas viss tomēr ir divu stundu lidojuma attālumā," savus profesionālos plānus atklāj mūziķis.

Lai gan fani no visas Krievijas izteikuši neskaitāmus lūgumus par to, lai grupa, kas Meladzes šovā ieguva otro vietu, turpinātu muzicēt kopā, Markus spriež, ka šāds variants ir maz ticams. Gan viņš, gan viņa kolēģi toties aktīvi strādājot pie savām solo karjerām.

Pēc dalības prestižajā šovā audzis Markus Rivas fanu skaits arī tepat Latvijā. Daudzi, kas iepriekš mūziķi nav uztvēruši īpaši nopietni, Meladzes šovā beidzot varējuši iepazīt mūziķa īsto talantu. "Es priecājos, ka daudzi cilvēki Latvijā par mani vispār ir uzzinājuši.

Protams, šova laikā esmu parādījis sevi citā formātā un pastrādājis ar profesionāliem cilvēkiem, kas devis jaunas ierosmes nākotnes projektiem. Esmu ieguvis lielāku pārliecību par sevi un savām spējām," par šovu kā dzīves lielo pavērsienu priecājas mūziķis.

Viņš sola turpināt priecēt Latvijas iedzīvotājus ar savu mākslu, paralēli iekarojot arī lielo Krievijas tirgu. Mūziķis uzsver, ka māksla ar politiku nav jājauc - ja latviešu mūziķiem ir iespējas nest valsts vārdu pasaulē, krievu auditorijas priecēšanu uzskatīt par nodevību pret tēvzemi ir muļķīgi.

"Esmu mākslinieks, kurš grib atklāt pēc iespējas lielākus horizontus un ar saviem darbiem un talantiem iepriecināt pēc iespējas plašākas tautu masas. Šobrīd pastiprināti apgūstu krievu valodu un izrunu. Un uzskatu, ka jebkuras jaunas valodu un kultūru zināšanas tikai dara mūs bagātākus," spriež talantīgais mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!