Foto: DELFI

Pirmdien, 2. decembrī, Latvijas Televīzija paziņoja 24 kompozīcijas, kas februārī nacionālās atlases pusfinālos cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija.

Publiskajā telpā jau sākušās karstas diskusijas, kura būtu labākā un piemērotākā kompozīcija Eirovīzijai. Savs viedoklis par to visu ir arī producentam Jurim Milleram (attēlā), kurš mikroblogu vietnē Twitter paziņojis, ka šogad abi nacionālie pusfināli būs ļoti garlaicīgi un paredzami.

"Es šobrīd vēl nevaru būt objektīvs par simts procentiem, jo visas dziesmas nemaz pagaidām neesmu dzirdējis, un daudz ko izšķirs tas, kā šīs kompozīcijas tiks pasniegtas, taču, ja nenotiks nekas ārkārtējs, es prognozēju, ka uz Eirovīziju brauks Dons," sarunā ar DELFI Izklaide savu komentāru sniedz Millers.

Tiesa, Juris, kurš savulaik arī bijis Dona menedžeris, uzskata, ka mūziķa dalība konkursā ir sava veida pašreklāma - viņa iesniegtā kompozīcija Pēdējā vēstule nav slikta latviešu dziesma, taču tā neatbilst Eirovīzijai.

"Ņemot vērā to, ka Dons šobrīd ir ļoti populārs un viņam ir daudz atbalstītāju, tas nebūtu nekas ārkārtējs, ja nacionālajā atlasē uzvarēs viņa dziesma," savu viedokli pauž Millers.

Tāpat producents nedaudz skeptiski vērtē to, ka šogad nacionālajā atlasē varēja iesniegt tikai pašmāju autoru kompozīcijas. Viņaprāt, šis lēmums ļoti ietekmē skaņdarbu kvalitāti.

"Kad konkursā varēja iesniegt dziesmas, kuru izveidošanā piedalījušies arī ārzemju līdzautori, pašmāju komponisti mobilizējās un daudz nopietnāk tam visam pievērsās un ieguldīja lielāku darbu," saka Millers.

Savukārt taujāts, vai Latvijai tomēr nevajadzētu nedaudz iepauzēt dalību Eirovīzijā, producents ir pārliecināts, ka, ja tiktu pieņemts šāds lēmums, vēlāk būtu ļoti grūti un pat neiespējami atgriezties atpakaļ apritē.

"Izlaist noteikti nevajag. Jāsaprot, ka tā ir iespēja māksliniekiem sevi pierādīt starptautiskā mērogā. Šis konkurss jāuztver kā mūzikas forums, kurā jāizmanto visas priekšrocības, ko tas sniedz.

Tas ir globāls pasākums, kurš pulcē mūzikas profesionāļus, tādēļ izpildītājiem uz Eirovīziju jādodas nevis ballēties un atpūsties, bet uzrunāt plašāku publiku," noslēgumā saka Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!