Foto: AFP/Scanpix/LETA

Itālijas pilsētā Turīnā ceturtdien aizvadīts otrais atlases pusfināls starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija". Tajā sacentās 18 dziesmas un finālā tika desmit, tostarp Igaunija. Tādējādi finālā būs pārstāvētas divas Baltijas valstis, jo pirmajā pusfinālā veicās arī Lietuvai.

Šogad "Eirovīzijas" dziesmu konkursā par uzvaru sacentīsies 25 valstu mākslinieki – desmit no katra pusfināla un piecas tā dēvētā "lielā piecnieka" valstis, kuras tradicionāli pusfinālos nepiedalās.

12. maijā otrajā pusfinālā finālam kvalificējās Beļģija, Čehija, Azerbaidžāna, Polija, Somija, Igaunija, Austrālija, Zviedrija, Rumānija un Serbija.

Jau vēstīts, ka pirmajā atlasē 10. maijā finālam kvalificējās Šveice, Armēnija, Islande, Lietuva, Portugāle, Norvēģija, Grieķija, Ukraina, Moldova un Nīderlande.

Pusfinālu līderēm finālā uz skatuves pievienosies arī Francija, Apvienotā Karaliste, Itālija, Vācija un Spānija – turīgākās Eiropas Raidorganizāciju apvienības dalībvalstis, kurām fināls ir nodrošināts bez atlases.

Diemžēl Latvijas pārstāvji "Citi zēni" šogad finālā neiekļuva, tādējādi Latvija lielajā "Eirovīzijā" nestartēs jau sesto gadu pēc kārtas. Taču Latvijas iedzīvotāji varēs piedalīties balsojumā par fināldziesmām un palīdzēt noteikt šā gada uzvarētāju.

"Eirovīzijas" fināls tiešraidē no Turīnas būs vērojams Latvijas Televīzijā un internetā sestdien, 14. maijā pulksten 22. Konkursu komentēs Toms Grēviņš un Lauris Reiniks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!