Bītboksa grupas PeR dalībnieks Ralfs Eilands (attēlā pa kreisi) lepojas ar iekļūšanu Latvijas hipsteru topā un ir apņēmies izskaidrot nācijai, kas patiesībā slēpjas zem šī, pēdējā laikā daudziem tik aktuālā termina.

Mūziķis apņēmies darīt galu sabiedrības neizpratnei par to, kas tad īsti ir hipsteri, un tautas izglītošanu viņš sācis ar mūziķiem, izskaidrojot jēdzienu kolēģiem Intaram Busulim un Kārlim Lācim, kā arī daloties izpratnē par tēmu ar radio dīdžeju Tomu Grēviņu, kurš Latvijas hipsteru topā ierindots godpilnajā pirmajā vietā.

"Šī brīža Latvijas kontekstā pāris lohi ar to mēģina apzīmēt veiksmīgus cilvēkus, kuri nosaka tendences un nemaina izskatu un izturēšanos, kļūstot vecāki. Tā vismaz es secinu no interneta skricelējumiem, kam, loģiski, nav nekāda sakara ar vārda patieso nozīmi. Hipstera galvenais motīvs ir noliegums, nevis jaunrade," savos novērojumos Twitter profilā dalās Grēviņš, piebilstot, ka Eilands, Busulis un Lācis noteikti neesot hipsteri.

"Nesaprotu vai tas vairāk imidžs vai ideoloģija, vai klišejisks pohujisms? Vikipēdijā arī tāds dīvains skaidrojums, un katram sevi cienošam sabiedrības loceklim liekas, ka viņš saprot, bet katrs stāsta ko citu," neizpratni par aktuālo terminu atklāj arī Kārlis Lācis.

Tagad Ralfs Eilands ir uzņēmies par šo tēmu visus apgaismot. "Mākslā hipsterus sauktu par mūsdienu renesansi - tā ir vecā atdzimšana jaunās skaņās," savu definīciju izklaides portālam Mango piedāvā Ralfs, kuram kāre izglītot sabiedrību šajā jautājumā radusies pēc dažu meiteņu izteikumiem.

"Drauga izlaidumā pāris meitenes izskaidroja man, ka man jākļūst aktīvākam, un es esmu apņēmies vārīties par visu, ko vien var. Tāpēc arī skaidroju mūziķiem, kas ir hipsteri, bet vienu konkrētu definīciju tam nemeklēju. Varu piekrist arī formulējumam, ka hipsteris ir tāds mūsdienu hipijs - nevis ģērbšanās stila, bet gan dzīvesveida jomā.

Piemēram, hipsteri spēj noliegt to, kas tiem nav vajadzīgs. Man patīk viena stila mūzika, un varat man rādīt, ko gribat, es palikšu pie sava. Latvijas hipsterus ir viegli nosaukt, un tas tika izdarīts topā, kura veidotājam varu teikt tikai labus vārdus," stāsta Ralfs.

Toms Grēviņš pat apsveicis Ralfu ar iekļūšanu topā, savukārt otrs PeR puisis Edmunds Rasmanis pat esot nedaudz greizsirdīgs uz Ralfu par to, ka viņam izdevies iekļūt īpašajā sarakstā, bet Edmundam nē.

"Vai grupa PeR ir hipsterīga? Mēs sevi tā neiedalām," smejas Ralfs, atklājot, ka grupai izveidotas vairākas īpaši hipsterīgas publicitātes bildes, bet 4. jūlijā nāks klajā puišu jaunākais singls, kuru jau slavējot draugi no ārzemēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!