Foto: Publicitātes foto
Latvijas Radio 2 un LTV rīkotajā "Latvijas sirdsdziesmu" finālā uzvarējis Mārtiņš Kanters ar kori "Anima" un grupu "Auļi" – viņi izpildīja skaņdarbu "Valodiņa".

Skatītāju balsojumā 15. vietā ierindojās Aigariņa izpildītā dziesma "Tikai sirds", 14. vietā – Annas Dribas dziesma "Laulības gredzens", 13. vietā – grupas "Lauku Muzikanti" kompozīcija "Mākoņi balti un rozes", 12. vietā – Kaspara Antesa dziesma "Man tevis pietrūkst", 11. vietā – Māsu Legzdiņu izpildītā "Tikai tev".

10. vietā ierindojās Loreta un Lūsis ar dziesmu "Laiks ir laime", 9. vietā – Viktors Tilčiks ar kompozīciju "Kā kuro reizi". 8. vietā skatītāji iebalsoja Beātes Melderes un Silvestra Lorenca izpildīto melodiju "Liedaga promenāde", aptaujas 7. vietā ierindojās grupa "Zeļļi" un Eva Grāvele ar lirisko dziesmu "Baltais jasmīns", 6. vietā – grupa "Kantoris 04" ar skaņdarbu "Skaistākie mirkļi", 5. vietā – Kaspara Markševica un Sabīnes Berezinas izpildītā dziesma "Neatstāj mani rudenī", 4. vietā – grupas "Rumbas Kvartets" kompozīcija "Nāk nakts".

Finālā godpilno trešo vietu ieguva Jānis Moisejs un Ieva Sutugova ar dziesmu "Bērnu dienas", otro – Ainars Bumbieris ar kompozīciju "Baltie ziedi". Šī gada skatītāju izvēlētā Sirdsdziesma ir Mārtiņa Kantera, kora "Anima" un grupas "Auļi" izpildītā "Valodiņa".
Raidījuma vadītāja Velga Vītola: "Piektā 'Sirdsdziesmas' sezona bija koša un bagāta – dzirdējām gan skanīgus šlāgerus, gan himniskas dziesmas! Skatītāji vienmēr novērtē klasiskās vērtības, bet priecē, ka šosezon mūsu raidījumā un pie Latvijas mūzikas debesīm iemirdzējās arī jauni mūziķi."

"Latvijas sirdsdziesma" ir Latvijas Televīzijas rīkota dziesmu aptauja; savulaik tā bija klausītāju iecienītā "Šlāgeraptauja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!