Eirovīzija katru gadu kļūst par vienu no apspriestākajiem pašmāju notikumiem, un šonedēļ vairāki uzņēmīgi jaunieši devušies Rīgas ielās, lai beidzot noskaidrotu, ko galvaspilsētas iedzīvotāji domā par šo konkursu.

Internetā visai lielu popularitāti izdevies gūt videokrātuvē YouTube atrodamajam kanālam Pirma vieta TV, kurā regulāri tiek publicēti nelieli sižetiņi, kuros uz ielas nejauši sastapti rīdzinieki izsaka savas domas par aktuālām tēmām, un šoreiz ļaudis padalījušies ar savu viedokli par Eirovīziju.

Kā atklājas šajā sižetā, gandrīz visi aptaujātie cilvēki ir dzirdējuši vismaz vienu dziesmu, kas šogad startēs nacionālajā atlasē. Tiesa, lielākā daļa atzīst, ka cenšas Eirovīziju neskatīties, taču no šī konkursa neesot iespējams aizbēgt pavisam un to ignorēt.

Tāpat dažiem rīdziniekiem par šo pasākumu ir sakāms arī kāds sulīgāks vārds. Tā, piemēram, kāda pilsētniece atklāj, ka, ja Eirovīzija būtu vīrietis, viņš būtu nepieredzējis, nekonkrēts un nepārliecināts par sevi, bet ar potenciālu sirsniņā.

Savukārt kāds puisis, taujāts, kādiem vārdiem viņš raksturotu Eirovīziju, ja tā būtu meitene, atklāti un bez liekām ceremonijām paziņo, ka viņam šis konkurss asociējas ar lētu "ma...u".

22. februārī Ventspilī norisināsies Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases fināls, kurā tiks izvēlēta tā kompozīcija, kura maijā Latviju pārstāvēs Kopenhāgenā. Tiesa, joprojām tiek lauzti šķēpi, vai Latvijai vispār šajā konkursā vajadzētu piedalīties.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!