Foto: F64

Šonedēļ populārais latviešu mūziķis Dons jeb Arturs Šingirejs nācis klajā ar jaunu videoversiju dziesmai Medus pods, kas ir pirmā dziesma no nākamgad 14. februārī gaidāmā albuma.

Gatavojoties albuma iznākšanai, pēdējās nedēļas Donam ritējušas spraigā darbā un, kā norāda pats mūziķis, šis ir tikai sākums - viņš ir gatavs nākamos mēnešus pavadīt vēl saspringtākā režīmā.

Tāpēc ļoti noderīgs šajā laikā ir viedtālrunis. Mūziķis ļoti bieži pirmās dziesmu idejas piefiksē mobilajā tālrunī esošajā diktofonā, jo tajā var ne tikai ērti ierakstīt skaņu, bet arī to rediģēt, turklāt to darīt jebkurā vietā un laikā.

"Šķiet it kā sīkums, bet mūsdienās ērtam un praktiskam telefonam ir diezgan liela nozīme - tas vienmēr ir līdzi, jebkurā dzīves situācijā varu piefiksēt savas idejas. Aizvien biežāk pirmās dziesmu taktis ierakstu diktofonā.

Nereti pirmie jaunas dziesmas iedīgļi rodas it kā visnepiemērotākajās dzīves situācijās - braucot no viena punkta uz otru, atrodoties kādā pasākumā vai kur citur. Tādēļ situācijās, kad uzreiz nav pieejami pieraksti, tālrunī esošais diktofons ir izcili noderīgs rīks," atzīst Dons.

Kā norāda Dons, pēdējā laikā viņš un komanda aizvien biežāk savstarpējai saziņai izmanto lietotnes Whatsapp balss ieraksta funkciju.

"Šī ir patiešām ļoti noderīga un ērta lieta. Ne vienmēr iespējams atbildēt uz ienākošajiem zvaniem vai īsziņām, īpaši neērti un arī bīstami ir rakstīt īsziņas pie automašīnas stūres, tādēļ aizvien biežāk izmantoju Whatapp balss ieraksta funkciju - tajā ir ne tikai ērti ierakstīt nepieciešamo ziņojumu, bet arī viegli var to nosūtīt," stāsta Dons.

Mūziķis ir arī aktīvs sociālo tīklu lietotājs - fotogrāfiju lietotnē Instagram viņam ir jau gandrīz 10 000 sekotāju, kas Latvijas mērogiem ir diezgan ievērojams skaits.

Dons gandrīz katru dienu Instagram kontā ievieto kādu fotogrāfiju un komunicē ar saviem draugiem, paziņām un atbalstītājiem šādā - vizuālā veidā, jo atzīst, ka sociālie tīkli ir ērtākais un ātrākais veids saziņai ar sabiedrību.

Lai ikviens Latvijas iedzīvotājs varētu pēc iespējas pilnvērtīgāk izmantot savu viedtālruni, Latvijas Mobilais Telefons (LMT) radījis digitālu platformu "Viedtālruņu zinību ciemu", kurā iespējams uzzināt un iemācīties daudz jauna par viedtālruņa sniegtajām iespējām. (Plašāka informācija pieejama šeit.)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!